Med beslutningen om at lave cykelsti mellem Grønnemose og Aarup er stipengene formentlig bundet i flere år.

Grønnemose/Aarup: En cykelsti mellem Grønnemose og Aarup har været et ønske ikke mindst i Grønnemose/Rørup-området siden Rørupskolen lukkede i 2004. Nu ser den ud til at blive realiseret, omend det formentlig vil tage nogle år, før der er sikker skolevej hele vejen til Aarup.

Der er endnu ikke besluttet nogen linjeføring, prisen er også ukendt, indtil projektet har været i udbud. Et er dog sikkert, der er sat seks mio. kroner af om året til cykelstier og kantbaner, og selv om alle pengene bruges mellem Grønnemose og Aarup, vil det tage flere år, med mindre, der kommer hjælp fra den statslige pulje. Det var imidlertid ikke til Grønnemose-Aarup projektet, men til tre andre stiprojekter, Assens Kommune søgte i efteråret, da det senest var muligt at søge midler hos staten.

Der var ønsker om cykelstier for omkring 130 mio. kroner.

Fremmer bosætning

- Men vi har diskuteret den i mange år, så vi var enige om, at nu kunne vi ikke skubbe den længere, siger næstformand i udvalget for Miljø, Teknikg og Plan Leif Rothe Rasmussen (S) om årsagen til, at valget faldt på lige netop den strækning. Han mener, at en cykelsti på strækningen vil fremme bosætningen i Grønnemose.

Udvalgsformand Dan Gørtz (V) ser også en fordel i, at man vil kunne vælge at cykle til toget.

- I Strategi Fyn r Aarup udlagt som udviklingsterminal. Når vi styrker cykelvejen, er det med til at styrke den position, påpeger han.

  • Wolf_Lise

    Af:

    Journalist, Assens-redaktionen. Arbejder p.t. mest med miljø, infrastruktur, planlægning. Før redaktionerne i Assens og Tommerup fusionerede i forbindelse med kommunalreformen var jeg på Tommerup-redaktionen, hvor jeg beskæftigede mig med alle stofområder. Bor i Tommerup St.