Mor til to bad naboen om hjælp til at redde børnene ud af sit brændende rækkehus i Tommerup Stationsby. Men da var det for sent

To børn indebrændt i Tommerup

En to-årig dreng og hans syv-årige bror omkom i morges ved en voldsom brand i Tommerup St.
- Jeg kunne intet gøre, og nu er børnene døde. Det er ikke til at fatte, siger Jane Diana Kristensen.

Hun sad i går eftermiddag hos sin søster på Østerbro i Tommerup Stationsby en halv kilometers penge fra det, der for få timer siden var hendes hjem.

Hun og de tre børn, 13-årige Mie, ni-årige Mikkel og Anders på 17 måneder har søgt ly for de snurrende kameraer og brandteknikerne, som leder efter to barnelig i brandtomten på Teglhøjen, Jane Kristensens nabohus.

På fladskærmen på væggen i den tætpakkede stue fortæller nyhedsoplæseren historien om to drenge på to og syv år, som er brændt inde i et rækkehus i Tommerup på Fyn.

- Det er løgn, hvad han siger. Det var sgu ikke Falck, der reddede os ud, siger 35-årige Jane Kristensen og ryster på hovedet.

I chok

Hun var nabo til de to indebrændte børn og deres mor og er lige kommet hjem fra Psykiatrisk Afdeling på Odense Universitetshospital med beskeden om, at hun er i chok.

Det er næppe helt forkert, vurderer hun selv. For hun skiftevis græder og griner for så at synke hen i apati.

- Og nu er han død

Men nattens begivenheder står knivskarpt, og for hende startede tragedien på en måde klokken 20.45.

- Jeg kaldte på Mikkel, som legede med naboens dreng, Tim, siger Jane Kristensen, som også husker, at hun ønskede syvårige Tim en god aften.

- Og nu er han død. Det er ufatteligt, siger hun og ryster igen på hovedet.

Jane Kristensens datter, Mie, fortrak tidligt til sit værelse på førstesalen, mens Jane Kristensen og drengene hyggede sig i stuen.

Det sidste, hun husker, er, at hun så serien CSI.

- Både jeg og drengene faldt i søvn, og ved femtiden vågnede jeg, fordi jeg kunne lugte røg, fortæller hun.

Tapetet boblede

Umiddelbart var hun ikke i stand til at identificere kilden.

- Men da jeg havde været på toilettet, var der røg i huset, og jeg så, at tapetet på væggen ind til naboen boblede. Så jeg råbte og skreg til Mie, at hun skulle komme ned, fortæller Jane Kristensen.

Og så skete der noget, som efter hendes opfattelse er mærkeligt.

- Det ringede på døren, og uden for stod min nabo. Jeg glemmer aldrig synet af hende - hun var helt sort i hovedet, fortæller hun.

- Det underlige var, at hun blev ved med at råbe, at jeg skulle redde hendes børn.

- Jeg kan huske, jeg tænkte, at det var mærkeligt, at hun stod og ringede på og sagde sådan til mig. For hvorfor reddede hun ikke selv Oliver og Tim, spørger Jane Kristensen.

Underligt eller ej - der var ikke noget at gøre.

- Jeg kunne høre skrig fra førstesalen, hvor jeg vidste, at børnene sov. Men flammerne stod ud af vinduet, og jeg råbte, "de er færdige", til naboen, fortæller Jane Kristensen, som i stedet koncentrerede sig om at få reddet sine egne børn.

Mie løb tilbage i huset

Det lykkedes, men var faktisk tæt på at gå galt.

- Jeg kan jo ikke holde fast i tre børn på én gang, fortæller Jane Kristensen, som derfor ikke var i stand til at stoppe 13-årige Mie, som løb tilbage i det brændende hjem.

- Jeg kan ikke undvære min mobiltelefon. I den har jeg jo alle mine venner, siger Mie Kristensen, som slap uskadt ud og oven i købet nåede at få sin bærbare computer med i farten.

Tilbage på gaden kunne hun se sin mor gøre et enkelt forsøg på at redde naboens børn.

- Jeg forsøgte at gå hen til huset, men en mand greb fat i mig og sagde, at det var håbløst, fortæller Jane Kristensen, som alligevel fik stor ros på sygehuset.

- De sagde, at jeg var en helt, fordi jeg havde reddet mine børn ud, fortæller hun.

- Men jeg er sgu ingen helt. Jeg reddede jo ikke naboens børn, siger Jane Kristensen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Tim og Olivers mor fundet død

Tim og Olivers mor fundet død

Drabs-efterforsker gik langt over stregen

Drabs-efterforsker gik langt over stregen

Det sagde Liedecke til TV 2/Nyhederne