Musiklærere skal synge, lege og lære

Finn Pedersen, kunstnerisk leder for Assens Sangkraftcenter, glæder sig over projekt Sang bevægelse og læring. Assens Sangkraftcenter skal både udvælge og uddanne sangkonsulenter, og samtidig arbejder centeret på at finde penge til et lærebogsmateriale.

Musiklærere skal synge, lege og lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sangens Hus, som Assens Sangkraftcenter er en del af, har fået 7,3 mio. til uddannelse af musiklærere. Fokus er på sang, bevægelse og læring

Efter sommerferien vil cirka halvdelen af musiklærerne på kommunens folkeskoler blive tilbudt at få pudset stemmen og få udviklet deres kompetencer inden for arbejdet med sang, læring og bevægelse.

Det skyldes, at Sangens Hus - som er et samarbejde mellem sangaktører, der har fokus på at fremme sangen i Danmark gennem videndeling, talentudvikling og sangprojekter - har fået 7,3 millioner kroner fra A. P. Møller og Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til projektet Sang, bevægelse og læring.

Assens Sangkraftcenter er del af Sangens Hus og har sørget for at få kommunens folkeskoler med i projektet, der via intensive og praksisnære forløb vil give musiklærere flere redskaber til at stå for målrettede og varierede aktiviteter med sang og bevægelse.

Et pædagogisk løft

Finn Pedersen, kunstnerisk leder for Assens Sangkraftcenter, siger om projektet:

- Hvis vi skal opnå et mærkbart kompetenceløft, som er visionen for det her projekt, er vi nødt til at sætte ind i forhold til pædagogikken.

Inden Sang, bevægelse og læring kan blive skudt i gang, skal der findes og uddannes sangkonsulenter.

Konsulenterne skal tage ud på skolerne og deltage i musiktimer for derefter at sparre med de enkelte musiklærere.

Assens Sangkraftcenter skal i samarbejde med Den Fynske Sangskole i Faaborg-Midtfyn Kommune stå for at finde og uddanne sangkonsulenterne.

Det er dog ikke det eneste, som Assens Sangkraftcenter gerne vil stå for.

I øjeblikket er folkene bag sangkraftcenteret nemlig i færd med at søge finansiering i form af 300.000 kroner til et pædagogisk lærebogsmateriale, der skal være en del af den værktøjskasse, som sangkonsulenterne kommer ud på skolerne med.

Det fortæller Finn Pedersen.

- Materialet bliver en udløber af Blæksprutte Olsen-cd'en, som blev til på baggrund af skoleprojektet Musik i børnehøjde.

- For at underbygge materialet på cd'en er vi nu i færd med at søge penge til at lave et lærebogsmateriale.

- Det skal dels rette sig til musiklærerne, men der er også opgavebøger til børnene, siger han.

Kommunal begejstring

Ena Nørgaard (K), formand Kultur- og Fritidsudvalget, er begejstret for Assens Sangkraftcenters rolle i Sang, bevægelse og læring.

- Sangkraftcenteret har vist, at det giver børn en unik mulighed for at tage afsæt i sangen og musikken, uanset hvilket miljø de dagligt færdes i. Med donationen kan vi styrke lærernes kvalifikationer yderligere til stor gavn for børnene, siger Ena Nørgaard.

Charlotte Christiansen, der er formand for Innovations- og medborgerskabsudvalget er også glad.

- Med et aktivt kulturliv kan vi skabe liv og udvikling i kommunen, og vi synliggør vores kommune i konkurrencen om nye tilflyttere, siger hun.

Musiklærere skal synge, lege og lære

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce