Multitek og artikektkonkurrence: Sådan skal 20 mio. kr. bruges


Multitek og artikektkonkurrence: Sådan skal 20 mio. kr. bruges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Realdania støtter Assens Kommunes udvikling med 10 millioner kroner, og finansieringen af første del af projektet er dermed på plads.

Assens: - Sæt i gang.

Sådan lyder det muligvis allerede efter påske på Assens Rådhus, hvor man kan glæde sig over beskeden om, at Realdania vil støtte udviklingen af havneområdet i Assens med 10 millioner kroner. Det betyder, at finansieringen af den første del af Fremtidens Assens er på plads. Assens Kommune bidrager selv med et tilsvarende beløb, og med 20 millioner kroner til projektet, vil der ifølge kommunens beregninger være penge til en arkitektkonkurrence, nye p-pladser ved havnen og ombygning af det forhenværende rådhus på Willemoesgade til multitek, som skal skabe mere liv i bymidten.

Dan Gørtz (V), som er formand for den politiske styregruppe for projektet, kalder det for en stor milepæl, at Realdania har sikret halvdelen af finansieringen af det, der i udviklingsplanerne kaldes 'åbningstrækket'.

- Det er en rigelig udfordring at finde 10 millioner. Det er en kickstart og en væsentlig forudsætning for, at vi kan komme fra start, siger han.

Første skridt bliver at udskrive en arkitektkonkurrence.

- Vi skal i dialog med Realdania om udmøntningen af projektet. Vores tilgang bliver en arkitektkonkurrence i forhold til multitek og havnepladsen, så vi kan få nogle bud på, hvordan det skal se ud, fortæller Assens Kommunes plan- og kulturchef Peter Nielsen.

Der kan let gå et år eller mere, før konkurrencen er udskrevet og afholdt, siger han, og det er ikke nødvendigvis vinderprojektet, der bliver ført ud i livet.

- Man kan vælge at fortsætte med vinderprojektet, eller man kan vælge at kombinere elementer fra de bud, der er givet, siger Peter Nielsen.

Hovedbyer på forkant
Realdania har afsat i alt 73 millioner kroner til Hovedbyer På Forkant. En hovedby er defineret som den eller de større byer i en kommune, som kommunen vurderer kan trække en udvikling i et større område.

I denne anden og sidste runde af kampagnen bliver der uddelt 38,5 millioner kroner til seks projekter. Assens Kommune er med 10 millioner den største modtager.

Støtten er betinget af, at kommunen selv bidrager med et tilsvarende beløb. Assens Kommune har afsat tre millioner kroner til byudvikling på budgettet for 2020 og tager desuden syv millioner fra salget af Naturgas Fyn.

I budgetforhandlingerne for 2020-2023 skal der findes 4,5 millioner til omlægning af Søndre Ringvej i Assens, så tung trafik kan ledes udenom den nye havneplads.

Tilbagekøb af rådhuset på Willemoesgade 15 koster 17,7 millioner kroner. Det er penge, som i forbindelse med en sale and lease back-aftale er deponeret i kommunekassen og ikke kan bruges til andre formål.

Der skal findes flere penge i budgettet

Også borgmester Søren Steen Andersen (V) er begejstret ved udsigten til, at projektet ved Assens Havn nu bliver en realitet, og hans forventninger til arkitektkonkurrencen er høje.

- Jeg forventer og håber på bud, der kan inspirere, pirre og rejse spørgsmål. Arkitektur og materialevalg kan få betydning for hele området, der strækker sig langs havnen mod nord, siger han og tilføjer, at der er private investorer, der har vist interesse for at bygge i området.

I projektet om Fremtidens Assens ligger et ønske om at lede den tunge trafik ved havnen udenom den nye opholdsplads ved havnen. Det vurderes, at det vil koste 4,5 millioner kroner at omlægge Søndre Ringvej, så busser og lastbiler i stedet for at køre ad Willemoesgade, ledes syd om multiteket i det forhenværende rådhus. Finansieringen skal findes i budgetforhandlingerne for budget 2020-2023.

Der skal også på sigt findes penge til at flytte biblioteket fra sin nuværende placering i Korsvangcentret til multiteket. Det er endnu ikke beregnet, hvad det vil koste.

Multitek og artikektkonkurrence: Sådan skal 20 mio. kr. bruges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce