Mor søger erstatning efter sigtelse for mordbrand


Mor søger erstatning efter sigtelse for mordbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke grundlag for at rejse sigtelse imod den 32-årige kvinde, som mistede sine to børn i en brand i et rækkehus på Teglhøjen i Tommerup St.

Det oplyser statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland, Jan Reckendorff, og dermed er kvinden befriet for den anklage, som har klæbet til hende siden.

Umiddelbart efter branden blev hun sigtet for selv at stå bag, og selv om sigtelsen nu er frafaldet, er der ikke sat punktum i sagen.

- Der vil komme et krav om tort for den behandling, min klient har været udsat for. Hvor stort det bliver, ved jeg ikke, og det er heller ikke så vigtigt. Men det må være en naturlig afslutning på en sag som den her, siger kvindens advokat, Jørgen P. Olsen.

Han påpeger, at politiets jurister opgav at forsøge at få kvinden varetægtsfængslet, og at en senere afhøring heller ikke gav grund til mistanke.

- Når sigtelsen så bliver frafaldet, så beviser det jo, at politiet har taget fejl fra starten, siger Jørgen P. Olsen, som desuden er utilfreds med den behandling, kvinden fik.

- Hun stod og så sine børn dø i flammerne, og da hun blev lagt på en båre og kørt på hospitalet, fordi det blev vurderet, at hun var røgforgiftet, fulgte betjentene med, siger han.

- Da hun så blev udskrevet om formiddagen, blev hun anholdt og sat i et aflåst rum, hvor hun sad alene i to-tre timer. Det er ikke okay, siger Jørgen P. Olsen, som desuden har noteret sig, at politiet var med til at stemple moderen.

- Det blev omgående meldt ud, at der er tale om en mordbrand, og det er en vigtig del af det. Jeg mener, at der er grundlag for et krav om tort, siger han.

Chefanklager Jan Stick fra Fyns Politi vil ikke kommentere udsigten til et erstatningskrav, ligesom han heller ikke er godt nok inde i detaljerne til at vurdere, om politiet har begået fejl undervejs.

Men forkert at sigte moderen var det ikke, vurderer han.

- Det mener jeg ikke, og det gør statsadvokaten heller ikke. For så havde han kritiseret os for det, siger han.

Mor søger erstatning efter sigtelse for mordbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce