Mor: Et underligt afslag

Dorte West, mor til en dreng, der gik på Helhedsskolen Flemløse, kan ikke forstå, hvofor kommunen ikke vil godkende en flytning af hendes dreng til Lærkeskolen. Arkivfoto: Kim Rune

Mor: Et underligt afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dorte West vil gerne flytte sin søn til Lærkeskolen men visitationsudvalget siger nej. Begrundelserne er tynde, mener Dorte West.

Dorte West er en af de tre mødre, der ikke ønsker, at deres børn skal gå på Aarupskolen. Derfor har hun ansøgt om at få sin søn overflyttet til Lærkeskolen, hvilket hun har fået nej til. Derfor har hun klaget og afventer afgørelse fra Klagenævnet for Specialundervisning.

- Det er blevet politik det her, og de lytter slet ikke til, hvad der er godt for børnene mere, siger hun.

I kommunens afslag til Dorte West fremgår det blandt andet, at de diagnoser, hendes søn har, fortsat placerer ham i målgruppen til Helhedsafdelingen (tidl. Helhedsskolen Flemløse, red.) på Aarupskolen, og at hendes søn ikke, som Dorte West frygter, vil få problemer med at falde til på Aarupskolen, da "personale, pædagogiske rammer og tilgang og kendskabet til eleverne følger med fra Flemløse Helhedsskole".

Efter at have været til møde ud på Lærkeskolen er Dorte West dog sikker på, at hendes søns diagnoser er forenelige med tilbuddet på Lærkeskolen.

- Jeg var derude, og vi snakkede om, at Benjamin ville passe fint ind.

At personalet og de pædagogiske rammer følger med er også en sandhed med modifikationer, mener Dorte West.

Det skyldes, at den ni mand gamle medarbejderstab på Helhedsskolen Flemløse nu er ramt af tre opsigelser, to langtidssygemeldinger og en deltidssygemelding. Dertil kommer, at tidligere afdelingsleder Gitte Rindebæk Andersen ikke var at finde på helhedsskolen op til flytningen 9. oktober.

- Det passer jo ikke, at de voksne følger med, for der er jo ikke nogle af dem tilbage, lyder det fra Dorte West, der også er bekymret for, om det ugentlige timetal vil komme op på det niveau, hvor det skal være.

- De kørte jo med reduceret timetal i lang tid på helhedsskolen, og jeg kan ikke se, at det skulle normalisere sig, da der ikke kommer flere ressourcer til skolen.

Mette Lindkær, leder af PPR og medlem af visitationsudvalget, fortæller, at udvalget laver en afgørelse på baggrund af udredninger lavet af fagpersonale i PPR samt statusskrivelser udarbejdet af fagpersonale i Børn og Familieafdelingen.

Hun ønsker ikke at kommentere på afslaget til Dorte West.

Mor: Et underligt afslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce