Onsdag den 24. februar inviterer lokalhistorisk arkiv i Glamsbjerg til en aften med fokus på slægtsforskning

Onsdag den 24. februar kan alle interesserede få et indblik i slægtsforskning.

Det sker ved et arrangement i Lokalhistorisk Arkivs lokaler i Søndergade 3a i Glamsbjerg.

Hvordan kommer man i gang? Hvad er vigtigt at få samlet sammen, inden det er for sent? Hvad ligger der i de lokalhistoriske arkiver, og hvad findes der i statens arkiver? Det er nogle af de mange spørgsmål, man kan få svar på ved arrangementet, der begynder kl.19.

I Glamsbjerg Lokalhistoriske Arkiv ligger også Krengerup godsarkiv, der gemmer på en stor og vigtig del af egnens lokalhistorie.

- Førhen tegnede man selv et slægtstræ eller en anetavle og førte de kendte oplysninger ajour. Man var tvunget til at opsøge kirkebøger, folketællingslister og skifteprotokoller for at få viden. I dag findes rigtig mange oplysninger på internettet, fortæller Elita Tønnesen fra arkivet.

Hun fortæller, at efterforskningen af ens egen slægt ofte kan blive lige så spændende som at læse en kriminalroman, når der pludselig dukker nye spændende historier op.

- Det kan være soldater i forlængst glemte krige, hestetyve, mordere eller købmænd, der eksporterede stude til de store markeder omkring Hamburg.Eller det kan være aner, der har levet i yderste fattigdom, forklarer Elita Tønnesen.

  • Plovgaard_Søren

    Af: