Mod bedre vidende


Mod bedre vidende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Jonatan Schloss kontorchef for Kommunernes Landsforenings børne- og kulturkontor, Weidekampsgade 10, 2300 København S

I Stiftstidende d. 17/7 er der en artikel om utilfredshed med KL's konsulentrapport vedr. skolestrukturen i Haarby Kommune. Formanden for skolebestyrelsen på Dres-lette Skole, Ulrik Nielsen, udtaler i artiklen hård kritik af konsulentrapporten.

Normalt blander vi os som KL-konsulenter ikke i den lokale debat. Debatten om kommunens skolestruktur er for byrådet og borgerne. Men i dette tilfælde kritiserer Ulrik Nielsen vores metode og dermed vores faglighed. Han kritiserer konsulenterne for kun at være forbi skolerne et par timer og efterfølgende havende patent på sandheden.

Her taler han mod bedre vidende.

Vi har været på besøg i Haarby Kommune mange gange i dette forår for at interviewe bl.a. skolelederne og skolebestyrelserne. Der har derudover været afholdt flere stormøder, hvor også skolebestyrelserne har deltaget. Konsulenterne har også deltaget i flere af byrådets temamøder. Det samlede antal timer, som konsulenterne har tilbragt sammen med folk fra Haarby Kommunes skolevæsen, er derfor ganske højt.

Konsulentrapporten gengiver de synspunkter, som skolebestyrelserne har haft, men konsulenternes anbefalinger til byrådet følger ikke disse på alle punkter. Det ville da også være umuligt, da skolebestyrelserne mener noget forskelligt.

At Ulrik Nielsen derfor er uenig i rapportens anbefalinger er fair nok, men det er hans kritik af fagligheden i konsulenternes rapport og konsulenternes arbejdsmetode ikke. Jeg savner i hvert fald, at han fremlægger dokumentation og argumentation for sin kritik af rapporten, alternativt at han begrænser sin kritik til rapportens anbefalinger. Anbefalinger som han i sagens natur er uenig i - uanset hvilken metode, der havde ligget til grund for dem, gætter jeg på.

Mod bedre vidende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce