Missionshus i Assens fylder 125 år

Søndagsskolerne i Assens Missionshus var populære - her er et hold fotograferet i 1930'erne. I år fylder missionshuset 125 år. Privatfoto

Missionshus i Assens fylder 125 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag 21. september holdes åbent hus fra klokken 15, og om aftenen er der jubilæumsfest i Assens Missionshus.

Assens: Assens Missionshus markerer snart sit 125 års jubilæum.

"Jeg har faaet det Hverv at indvie dette Hus i dag, og jeg indvier det herved til et Værksted, hvor der skal arbejdes for Børnenes, de Unges og de ældre Sjæles Frelse, i Faderen, Sønnens og den Helligaands Navn."

Med de ord indviede Indre Missions landsformand, sognepræst Vilhelm Beck, 21. september 1893 Assens' nye missionshus på Møllevænget.

Forud var der gået et forarbejde af den lokale sognepræst Ole Carl Ipsen sammen med en række af byens førende forretningsdrivende og embedsmænd for at få rejst midler til byggeriet og indretning.

Rammerne for arbejdet var til stede, og nu ventede huset blot på at blive fyldt ud med samtalemøder og bibel-læsningsmøder, søndagsskole og ungdomsmøder i KFUK- og KFUM-regi.

Mange har gennem årene lagt et personligt engagement på stedet, både hvad angår indhold, men også driften af huset, som blev fulgt nøje, da det var indsamlede, betroede midler, der forvaltedes.

Provst Ole Hyldegaard vil trække historiske linjer i husets historie ved jubilæumsfesten fredag 21. september, hvor der er åbent hus fra kl. 15.

Eftermiddagen byder på aktiviteter for børn og voksne efter konceptet Messy Church.

Der er festmiddag før det historiske tilbageblik og aftenmøde med tidligere missionær Henrik Søgaard Jørgensen, som har tilknytning til netop Assens Missionshus. (exp)

Missionshus i Assens fylder 125 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce