Minister tyvstarter skoleår

Undervisningsminister Bertel Haarder er med til første skoledag på Friskolen i Jordløse.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Minister tyvstarter skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Haarder er med, når Friskolen i Jordløse tager hul på det nye skoleår den 10. august

JORDLØSE: Langt de fleste elever kan sove 10 nætter mere, før det bliver nødvendigt at spidse blyanterne og pakke skoletasken.

Men i Jordløse må eleverne på friskolen sætte vækkeuret dagen før de fleste andre, nemlig søndag den 10. august.

Det er der en god grund til, fortæller skoleleder Per Nordby Jensen.

- Første skoledag er en festdag, og vi holder den om søndagen, fordi hele familien skal have mulighed for at være med, forklarer han.

Og der bliver andet end morgenbrød, kage og mødet med klassekammeraterne at glæde sig til, for selveste undervisningsministeren lægger sin vej forbi friskolen på den første skoledag.

Tager handsken op

Det er Per Nordby Jensen, der har inviteret ministeren.

- Jeg har skrevet et oplæg til Bertel Haarder om friskolens udvikling fra at være en skole startet i protest i 2005 til den visionære friskole, den er i dag, og det oplæg vil han godt komme og diskutere, fortæller Per Nordby Jensen.

- Jeg synes, det er frisk gjort, at ministeren tager handsken op. Det bliver rigtig spændende, men jeg tror også, han ser det som en mulighed for at komme ud på græsrodsniveau og ikke bare bevæge sig på de bonede gulve.

Når Bertel Haarder (V) har valgt at dukke op næste søndag i Jordløse, er det for at give svar på en tale, Per Nordby Jensen vil holde.
Syn på Udvikling
Undervisningsminister Bertel Haarder (V) skal give sit syn på det oplæg skoleleder Per Nordby Jensen kommer med på første skoledag den 10. august.

Oplægget tager udgangspunkt i den udvikling Friskolen i Jordløse har gennemlevet fra en skole startet i protest i 2005 til i dag som en visionær friskole.

Frygt for nedlæggelser

Skolelederens tale kommer til at handle om den frygt, der er i mange landsbyer, hvor små skoler er truet af lukning, og at mange forældregrupper derfor ansøger om at åbne en friskole som erstatning for den lukkede folkeskole.

- Men der er kommet strammere regler, og det har gjort det meget sværere at åbne en ny friskole, forklarer Per Nordby Jensen.

- Jeg har stor respekt for, at Bertel Haarder kommer og diskuterer emnet.

- At han ikke bare siger, at noget er for småt eller for langt ude på landet.

Undervisningsministeren er på ferie, og det har derfor ikke været muligt at få løftet sløret for, hvordan hans respons kommer til at lyde.

Minister tyvstarter skoleår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce