Mindre vand giver flere penge

Miljømedarbejder Leif Klausen kan glæde sig over , at de 12 husstande, hvor han har foretaget indgreb, i alt har sparet vand for næsten 5000 kroner.
Foto: Hans Østergaard

Mindre vand giver flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AARUP: Mindst 12 husstande i Aarup Boligselskabs afdeling 5 på Ormehøj, Liljevænget og Rugvangen i Aarup har fået lidt flere penge at fejre jul og nytår med. De har nemlig sparet sammenlagt 4727 kroner ved vandbesparende foranstaltninger på toiletterne inden for det sidste halve års tid.

Det kan Leif Klausen, miljømedarbejder ved boligselskaberne i Aarup og Assens, dokumentere. Det er nemlig ham, som foretog indgrebene hos de pågældende omkring den 1. juli i år samtidig med, at han aflæste vandmålererne. Fem måneder senere troppede han op igen for at aflæse målerne, og det viste sig, at de 12 husstande havde holdt godt igen på de dyre dråber.

163 kubikmeter sparet

Deres samlede årsforbrug var sidste år på 923 kubikmeter, og det forventede vandforbrug i år vil med den seneste måling blive på 760 kubikmeter - altså en besparelse på 163 kubikmeter.

Da prisen pr. kubikmeter vand inklusive vandafledningsafgift er 29 kroner, giver det en samlet besparelse på 4727 kroner, som er opnået, uden at beboerne har rørt en finger eller ændret radikalt på deres levevis

Skridt i rigtig retning

- Det er et skridt i den rigtige retning, og alle, jeg har mødt, er meget positive. De vil gerne være med til at spare på det rene drikkevand. Alle skal have tak for den gode modtagelse, jeg har fået. Kun sammen kan vi gøre noget for miljøet, siger Leif Klausen.

Lignende tiltag har fundet sted i boligselskabets afdeling 3 i Glamsbjerg.

Leif Klausen vil på længere sigt også arbejde på at minimere renovationsudgifterne med blandt fælles beholdere i afdelingerne.

Mindre vand giver flere penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce