Miljøvurdering før mole


Miljøvurdering før mole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: Vidste man mere om indholdet af det, der skal fyldes i moledepotet og om vandet fra det, kunne det være man fik en mere kvalificeret debat, mens lokalplanforslaget om at udvide Assens Havn var til høring.

Og når depotet skal indeholde 40.000 kubikmeter havnebundmateriale med rester af bundmaling, let forurenet jord fra Assens og måske også fra nabokommuner og flyveaske, kan det ikke udelukkes, at depotet kan komme til påvirke omgivelserne.

I amtets arealkontor er man ikke tilfredse med, at Assens Kommune ikke spurgte Fyns Amt, før de vedtog, at en miljøvurdering ikke var nødvendig før lokalplanforslaget om havnens udvidelse blev sendt til høring.

Derfor klager Fyns Amt over Assens Kommune til Naturklagenævnet. Amtets embedsmænd mener at have en cirka et halvt år gammel lovs ord for, at berørte myndigheder skal spørges om behovet for miljøvurdering, inden lokalplanforslaget bliver lavet. Nu opdagede de først beslutningen efter, at de fire ugers klagefrist var udløbet.

- Hvis vi var gjort opmærksomme på det, eller havde opdaget det noget før, havde vi måske kunnet snakke os til rette. Man kan sige, at sagen på den måde får et lidt uheldigt forløb. Det kan måske virke voldsommere end det egentlig er, siger Niels Bjørkbom, vicekontorchef på Fyns Amts Arealkontor.

Miljøvurdering før mole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce