Miljø beskyttes mod svin


Miljø beskyttes mod svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Assens Kommune stiller højere miljøkrav til svineproduktion, end både EU og regeringen.

Når Udvalget for Miljø og Teknik holder møde på tirsdag, vil medlemmerne blive præsenteret for den ansøgning, svineproducent Jørgen Stougaard har sendt til Assens Kommune.

Han vil nemlig bygge en ny stald, hvor der kan produceres næsten 13.000 svin om året i stedet for som i dag at producere cirka 4000 svin hvert år.

Det har vakt bekymring i nabolaget, men formand for udvalget, Lars Kristian Pedersen (V) forsikrer om, at kommunen har nogle faste kriterier at bedømme en ansøgning efter.

- Assens Kommune har lavet et administrationsgrundlag, som er skærpende både i forhold til EU og regeringens krav. Så jeg mener, at udvidelser af svineproduktion er o.k., hvis de opfylder Assens Kommunes krav, forklarer Lars Kristian Pedersen, der endnu ikke har læst ansøgningen fra Jørgen Stougaard og derfor kun kan udtale sig generelt om udvidelser af svineproduktion.

Beskytter vandmiljø

Ifølge Lars Kristian Pedersen har Assens Kommune taget højde for det såkaldte vandrammedirektiv fra EU, der handler om, at inden 2015 skal vandløb, søer, kystvande og grundvand være af "god kvalitet".

Med de retningslinjer Assens Kommune arbejder efter, betyder det altså, at hvis udvidelser af svineproduktion bliver godkendt, er der taget højde for, at vandmiljøet i nærområdet skal beskyttes mod forurening.

Og det er Lars Kristian Pedersen tilfreds med.

- Jeg mener, de regler Assens Kommune har lavet, er dækkende, siger han.

Lige nu bliver Jørgen Stougaards ansøgning om at bygge en ny stald på Karlemosevej 23 behandlet i miljø- og naturafdelingen, som vil have et udkast til en afgørelse klar midt i august.

Du kan læse mere om de krav, EU stiller til vandmiljøet, på www.dmu.dk/Vand/Vandrammedirektiv.

Miljø beskyttes mod svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce