Mere plads til ung kunst og design

Per Lyder Dahle har flyttet Dalype Kultur fra Havnepladsen i Svendborg til Helnæs og har genåbnet huset med en stor udstilling med Povl Jespersen.
Foto: Brian Karmark

Mere plads til ung kunst og design

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Helnæs Gl. Præstegaard er færdigombygget

HELNÆS: Gæsterne myldrede i går eftermiddag ind i kulturhuset og galleriet i Helnæs Gl. Præstegård.

80 mennesker var inviteret med til ferniseringen forud for en stor udstilling af både nye og gamle værker af Povl Jespersen, den 82-årige billedkunstner, der også kaldes "Øhavets maler".

Den første udstilling i det halve år, der er gået, siden Per Lyder Dahle overtog ansvaret og lederskabet af Galleri Helnæs Gl. Præstegård

For bygningshåndværkere har været blandt de flittigste gæster det seneste halve år, hvor præstegårdens kulturelle afdeling er ombygget og vokset, så den nu fylder langt størstedelen af huset.

- Jette og jeg har kun reserveret en lille lejlighed, hvor vi kan overnatte. Vi bor fortsat på Drejø, fortæller Per Lyder Dahle.

Udstillingen af Povl Jespersens værker malet gennem næsten 40 år er for eksempel på husets førstesal, hvor Per Lyder Dahle også for fremtiden håber at kunne udstille malerier og små skulpturer på førstesalen, mens kultursalen, der også bruges til musikarrangementer kan rumme værker af moderne designere.

Store norske malerier

I salen, som lige nu lives op af den norske kunstner Arild Heimens store malerier i klare, lyse farver, er den store smedejernstrappe i øvrigt erstattet af en noget mere diskret trappe bagest i rummet, så publikum sikres bedre udsyn.

Men ellers er en af hovedtankerne bag hele husets nye indretning at skabe udstillingsrammer, som kan tiltrække unge kunstnere, som i værelserne langs miniaturegangen kan få adgang til mindre lokaler, hvor de kan udstille alene eller sammen med en enkelt anden, forklarer Per Lyder Dahle.

Helnæs Gl. Præstegaard holder åbent i weekenderne fra kl. 11 til kl. 16. Grupper er velkomne til at ringe og aftale en tid på hverdagene.

Mere plads til ung kunst og design

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce