Mere kulturliv til Tommerup


Mere kulturliv til Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HASTER: Når storkommunen er der, er det for sent, mener initiativtager
TOMMERUP: Når Foderstoffen på Midtfyn og Industrien i Aarup kan, må Tommerup med tre haller og Lilleskov Teglværk også kunne slå sit navn fast på den kulturelle scene.

Det mener Lokky Jørgensen, tidligere børne- og kulturchef, nu pensionist med meget mere tid til at gøre noget ved det, han egentlig har brændt for siden "Hele Østeuropa til Tommerup" i 1991.

Og det haster lidt at få sat gang i noget, påpeger han. Når storkommunen er der, og centret måske hedder Faaborg eller Assens, forudser han, at det kan blive meget svært at få noget til Tommerup. Derfor skal den have sit navn slået fast i løbet af de næste par år.

Det skal ske, mens der endnu er mulighed for at få del i amtets såkaldte frie kulturmidler, der deles bredt ud til kulturaktiviteter og -institutioner på Fyn frem til januar 2007.

Penge og frivillighed

- Vi har aldrig gjort brug af dem, bemærker Lokky Jørgensen, der også er opmærksom på, at det kræver både kommunal opbakning og penge og masser af frivillighed at få kørt i gang.

- Vi har altid haft mange samarbejder med udlandet, og andre kommuner har altid været meget imponerede af, hvad lille Tommerup Kommune kunne. En væsentlig årsag er Poul Petersen (forstander på Vestfyns Efterskole red.) og hans skøre og skæve indfald ( f.eks. Hele Østeuropa til Tommerup og Tommerup som kulturlandsby red.)

- Når vi har kunnet det, tror jeg, vi kan og bør gøre noget, siger han.

Vil ikke konkurrere

Tanken er ikke at konkurrere med Aarup, snarere at koordinere og finde en platform for Tommerup.

- Det skal både være finkulturelt og bredtfavnende. Jeg tænker ikke på halballer men gerne koncerter med store navne, siger Lokky Jørgensen, der også ser muligheder i det Tommerup lokalt har at byde på. For eksempel folkemusikken.

Indkalder til møde

- Vi har Teglværksfestivalen, det kunne jo være en del at det samlede program og Lang Linken fås stort set ikke bedre i landet.

I første omgang vil han indkalde til et møde først på efteråret og også tage kontakt til kommunen. Resultatet kunne for eksempel blive et Kulturelt Samråd.

- Mit håb er, at andre i kommunen har lignende tanker og kommer med deres ideer, så det bliver noget specielt for Tommerup, siger han, der allerede har haft følere ude i det kommunale system og alle steder har fornemmet en positiv indstilling.

Lokky Jørgensen bemærker, at Tommerup med tre haller kan gøre det attraktivt. I forbindelse med byggeriet af Højfynshallen blev der talt en del om, at den skulle kunne bruges til kulturelle arrangementer, og den blev udstyret med lydanlæg. Arrangementerne er imidlertid udeblevet.

Mere kulturliv til Tommerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce