Der er i dag ikke et sognehus i Glamsbjerg. Men nu har provstiet sat 4,5 millioner kroner af til at bygge et lige ved siden af kirken.

Glamsbjerg: Pengene er fundet, så det skulle være ganske vist: Glamsbjerg Sogn Menighedsråd får et sognehus inden længe.

- Vi har ikke noget i Glamsbjerg by i dag. Hverken til konfirmandundervisning eller til sammenkomster. For vi har kun konfirmandstuen i præstegården i Køng, og det er lidt langt væk i forhold til Glamsbjerg Kirke. Der er vel tre-fire kilometer derhen.

- Men det er historisk betinget, for i gamle dage var Køng det kirkelige hovedsæde i sognet. Men siden har Glamsbjerg udviklet sig, og al den nye byudvikling har været her. Det byområde er kommet til senere, efter kirken blev bygget. Derfor er der pludselig en større befolkningsdel i Glamsbjerg, end der var i Køng i gamle dage, og Glamsbjerg er i dag hovedbyen i sognet, og det er her, de fleste mennesker bor. Det er derfor, vi mangler et sted at samles, siger Kurt Hansen, der er medlem af Glamsbjerg Sogn Menighedsråd.

Han peger på, at sognehuset vil kunne bruges til forskellige sammenkomster - eksempelvis i forlængelse af gudstjenester i Glamsbjerg Kirke - og til undervisnig af konfirmander.

 

 

Lokalplan skal ændres

Provstiet har givet 4,5 millioner kroner til sognehuset, der skal ligge på et stykke jord ved siden af kirkegården med graverhus og overfor Poul Mose Parken - og bagved Kirkeparken, som er under etablering.

Jordstykket er sået til med græs, og det er Assens Kommune, som ejer det. Jorden er i dag udlagt til, at kirkegården kan udvides den vej.

- Det er der ikke behov for længere, for vi har stadig det, vi kalder skovkirkegården. Det er et areal, der ligger bag graverkontoret. Derfor skal der laves en ny lokalplan, før vi må bygge et sognehus, siger Kurt Hansen.

Det betyder, at politikerne i byrådet skal vedtage en ny lokalplan for området, inden spaden kan sættes i jorden.

Kurt Hansen og resten af menighedsrådet har en drøm om, at det nye sognehus står klar, når kirken tager hul på et nyt år første søndag i advent.

- Men det er nok ikke realistisk. Huset bliver nok først færdig i 2018, siger han.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.

Mere om emnet

Se alle
1
Glamsbjerg skal have sin egen park

Glamsbjerg skal have sin egen park

Sø kan blive regnvandsbassin

Sø kan blive regnvandsbassin

Frivillige skal passe parken