Meldte sig ud af Venstre: Vreden skulle holdes i live

Bestyrelsen for Tommerup Skole har arrangeret et fakkeloptog omkring Tommerup Skole for at markere, at de ønsker at bevare overbygningen på både Tommerup Skole og Tallerupskolen.Foto Birgitte Carol Heiberg

Meldte sig ud af Venstre: Vreden skulle holdes i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn Skibsted Jakobsen fra Tommerup St. var indtil fornylig medlem af Venstre i Assens-kredsen. Men nu har han valgt at melde sig ud af partiet i protest over en mail som følge af sammenlægningen af overbygningerne på Tommerup Skole og Tallerupskolen.

Jørn Skibsted Jakobsen fra Tommerup St. har meldt sig ud af Venstre. I protest.

Da han ryddede op i sin mailboks forleden, stødte han på et gammelt referat fra et bestyrelsesmøde i Venstre i Tommerup fra marts i år. I mailen stod:

"Så snakkede vi skolepolitik og blev hurtigt enige om, at vi må "holde vreden i befolkningen i kog" efter den ulykkelige beslutning om bl.a. at lukke Skallebølle Skole og overbygningen på Tommerup Skole til august." (ordene er Niels Vissing Jakobsens, formand for Venstre i Tommerup, red.).

Det blev for meget for Jørn Skibsted Jakobsen.

- Da jeg så det, stejlede jeg med det samme. Det skal mine medlemskroner ikke gå til. Det kunne jeg ikke tage del i, siger Jørn Skibsted Jakobsen, der tænker specifikt på ordene om at "holde vreden i kog".

22. februar i år besluttede et snævert flertal i Assens Byråd at lukke to skoler og flytte overbygningen fra Tommerup Skole til Tallerupskolen.

- Jeg synes, det er uheldigt, man nu sidder og træffer en politik om, vi skal "bevare vreden" i befolkningen. Samtidig med der er truffet en beslutning om, skolebestyrelserne skal arbejde sammen, men så sidder man og bliver enige om, man skal bevare vreden. Det synes jeg ikke fremmer samarbejdet i lokalbefolkningen.

- Jeg så hellere, man respekterede en demokratisk beslutning og samlede befolkningen i stedet. Der er truffet en afgørelse. Hvis vi konstant skal omgøre demokratiske beslutninger, er jeg bange for, kommunen risikerer at gå i stå, siger Jørn Skibsted Jakobsen.

Skolelukninger
22. februar i år besluttede et snævert flertal i Assens Byråd at lukke to skoler og flytte overbygningen fra Tommerup Skole til Tallerupskolen.Selv om der blev truffet en demokratisk beslutning i februar, har debatten om skolerne, specielt flytningen af overbygningen, kørt helt op her til kommunalvalget 21. november og forblevet et brandvarmt tema i valgkampen.
Jørn Skibsted Jakobsen. Privatfoto
Jørn Skibsted Jakobsen. Privatfoto

Undrer sig

Han er også forundret over, at formanden for skolebestyrelsen på Tommerup Skole også formand for Venstre-kredsen - og det er Laura Greve Andersen. Borgmester Søren Steen Andersens hustru.

Jørn Skibsted Jakobsen kalder det for pudsigt, at Venstres skolemodel kom ud med et forslag om at lukke overbygningen på Tallerupskolen. Men det endte lige omvendt. Tommerup Skoles overbygning blev rykket til Tallerupskolen.

- Jeg undrer mig over, at den eneste skole, der omtaler evt. behov for lukning af enheder og sammenlægninger af enheder i deres høringssvar, er Tommerup Skole - hvorfor mon?

Fortæller Jørn Skibsted Jakobsen.

- I det øjeblik der var et flertal i byrådet, der besluttede, at der skulle være en fælles overbygning, bliver det jo pålagt de to bestyrelser at arbejde sammen om at skabe det bedste miljø for den fælles overbygning. Det skulle de to skolebestyrelser gøre. Så er der to kasketter: Den ene dag sidder man til et møde og er pålagt, man skal arbejde sammen om at skabe de bedste rammer. Men samtidig har man en kasket på, hvis formål er at rulle beslutningen tilbage (det vil Venstre ved et flertal, red.) - og vedligeholde vreden, siger han.

Laura Greve Andersen vil ikke kommentere direkte på noget, der er foregået på et bestyrelsesmøde. Hun henviser til sin formand, Niels Vissing Jakobsen. Men hun afviser, der skulle være noget sammenfald af nogen slags.

- Det er rigtigt, jeg er formand begge steder. Men kredsen i Venstre er folketingskredsen, hvor jeg arbejder for vores folketingskandidat (Jane Heitmann, red.). Jeg kan ikke se det på nogen måde har nogen sammenhæng i forhold til skolebestyrelsesarbejde, siger hun.

Fyens Stiftstidende har haft lejlighed til at se hele referatet fra mødet, der blev holdt 1. marts.

Meldte sig ud af Venstre: Vreden skulle holdes i live

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce