Med kærlighed til det gamle håndværk

En række frivillige sørger for undervisning og instruktion. Privatfoto.

Med kærlighed til det gamle håndværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørvævsmuseets skoletjeneste har eksisteret i 10 år

Krengerup: Når Hørvævsmuseet lukker efter turistsæsonen, sker der andre ting i de gamle stalde på Krengerup Gods. Så rykker museets skoletjeneste ind, og lokalerne fyldes af børn fra 5. og 6. klasser i Assens Kommune.

- Her i den digitale tidsalder vil vi gerne vise børn et af vores oldgamle håndværk, siger Anders Hasseriis fra skoletjenesten i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Så vi tilbyder en dag ved en rammevæv, hvor hvert barn under kyndig vejledning væver et større eller mindre færdigt produkt, som de får med hjem bagefter.

Eleverne er så optaget af vævningen, at flere slet ikke holder frikvarter, mens de er på Hørvævsmuseet, fremgår det af pressemeddelelsen.

Der bliver især fremstillet puder, løbere, tasker eller huer i uld eller bomuld, men også prøvet kræfter med kludetæpper og vævning med plastik eller papir. Håndværk og design går hånd i hånd, og der opstår mange spændende produkter på sådan en dag med fordybelse og træning. Hørværsmuseet håber selvsagt også, at indsatsen vil fremme interessen for dette håndværk.

Skoletjenesten har eksisteret i 10 år, og hvert år væver 15 klasser fra 5. og 6. årgang i Assens Kommune - i alt ca. 300 børn. Det er ca. 20 frivillige fra Hørvævsmuseet, der underviser på skift, så eleverne oplever en dag med 5-6 "bedsteforældre".På et skoleår når børnene at væve 150-200 meter stof, som i 2017 blev omsat til 120 puder, 49 løbere, 32 tasker og 14 huer.Hvis tiden tillader det, får børnene også en fremvisning af museets store væve. /EXP

Med kærlighed til det gamle håndværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce