Mathias Lundehave Kristensen, der er i lære hos Flemløse Maskinforretning, er netop blevet kåret til Danmarks Bedste Lærling.

Flemløse: Det er en god uddannelse, man får hos Flemløse Maskinforretning.

Det kan Mathias Lundehave Kristensen bevidne. Han er nemlig ansat som lærling i maskinforretningen, og han er netop blevet kåret som Danmarks Bedste Lærling i kategorien for landbrugsmaskinmekanikere.

- Det er kæmpestort. Jeg kunne slet ikke få armene ned efterfølgende. Det er et stort skulderklap, siger den 23-årige lærling, som sender stor ros til Flemløse Maskinforretning.

- Jeg er superglad for at glad for at være i Flemløse. Der er gode kollegaer, og der er masser af forskellige ting at tage sig til. Det er ikke sådan, at man kun får lov til at lave en ting. Man får lov til at arbejde med det hele, så man ser en masse forskellige maskiner og traktorer. Det er jeg rigtig glad for.

For at komme i betragtning til konkurrencen skulle Mathias Lundehave Kristensen skrive lidt om sig selv, og hvorfor han gerne ville deltage. Derefter skulle han igennem en prøve med 33 spørgsmål, der skulle besvares på 30 minutter.

 

Fejl på fejl

På baggrund af de det blev fire udvalgt til selve finalen, som foregik over to dage med i alt fire praktiske opgaver, der skulle løses.

- Der var to timer til hver opgave, og vi fik maskiner, der var plastret til med fejl, så det gjaldt bare om at få næsen i sporet og fundet de fejl. Det er vigtigt, at du arbejder struktureret og får lavet en god arbejdsplan, så du kan lave tingene i den rigtige rækkefølge.

- En ekspert, der arbejder med det til daglig, står og puster dig i nakken, og så skal du fortælle ham, hvordan det hænger sammen, fortæller Mathias Lundehave Kristensen om finaleforløbet.

Og her gjorde han det altså så godt, at han nu kan kalde sig Danmarks Bedste Lærling. Samtidig har han fået fyldt godt op i maskinparken derhjemme, for der var nemlig værktøj i præmie.

- Jeg har vundet rigtig meget værktøj. Jeg har vundet et værkstedsbord, tre forskellige størrelser topnøglesæt og en skruemaskine med batterier. jeg er godt loaded op nu, så det er bare om at gribe telefonen og få lavet noget, siger Mathias Lundehave Kristensen, der bliver udlært til september.

Derefter går turen til Australien, hvor han vil arbejde på en gård.

- Jeg skal have en masse praktisk erfaring med at betjene landbrugsmaskiner, prøve at stå på egne ben og opleve noget, siger Mathias Lundehave Kristensen, der stammer fra Ølsted på Midtfyn.

  • Petersen_Nina_Vibe

    Af:

    Lokalredaktør i Assens. Jeg har været på redaktionen i Assens siden oktober 2010. Fra december 2014 som redaktør. Jeg var i 2004-05 praktik på Fyens Stiftstidende, hvor jeg var forbi Sportfyn og Odense-redaktionen. Siden har jeg i to omgange været på Sportfyn, været på redaktionerne i Otterup (nu Bogense), Nyborg og Ringe, på kulturen og lavet diverse tillæg.