Foreningen The Carl Nielsen Masterclass får 60.000 kroner fra de frie kulturmidler.

Tommerup: Hvert år bliver der afholdt The Carl Nielsen Masterclass.

Det er et projekt, hvor 40-60 talentfulde unge musikere i alderen 15-25 år mødes i deres efterårsferie for at spille klassisk musik sammen i orkester, kammermusik og som solo masterclass.

I år er det 12. gang, der bliver afholdt Carl Nielsen Masterclass i Assens Kommune.

Opholdet og undervisningen kommer til at foregå på Glamsbjerg Fri- og Efterskole.

Det samlede budget for Carl Nielsen Masterclass 2016 ligger på 390.000 kroner. Foreningen The Carl Nielsen Masterclass har derfor søgt om 70.000 kroner fra de frie kulturmidler.

Kultur- og Fritidsudvalget har i år besluttet at give 60.000 kroner til projektet. Sidste år lå støtten fra kommunen på 70.000 kroner.

Evaluering af projektet

Formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Ena Nørgaard (K), mener, at projektet er værd at støtte.

- Det er en hel institution, der samler en masse unge mennesker til vores kommune. Samtidig går projektet også godt i spænd med 'Kultur i Børnehøjde', og derfor vil vi gerne give en ekstra støtte til det, siger hun.

Selvom Kultur- og Fritidsudvalget har valgt at give 60.000 kroner til projektet, så vil de gerne have en evaluering af projektet.

- Vi vil gerne undersøge og se, hvad det egentlig er, vi får ud af projektet. Derfor vil vi gerne have lavet en evaluering, siger Ena Nørgaard (K).

Som noget nyt i år bliver tidligere deltagere i Carl Nielsen Masterclass en del af instruktørteamet, som inspiration til de unge talenter. I løbet af uge 42, hvor det hele finder sted, vil der være koncerter på hele Fyn.

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på aktualitets-, samfund- og erhvervsredaktionen i Odense, hvor jeg har fokus på krimi, nyheder og samfundsaktuelle emner. Jeg startede som journalistpraktikant i februar 2016 på Fyens Stiftstidende.