Markusholm: Orden i sagerne nu


Markusholm: Orden i sagerne nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstander forlader posten på opholdsstedet. Fonden bag er klar til selvransagelse

VERNINGE: Forstander på det skandaleramte opholdssted Markusholm, John Frederiksen, stopper fra i dag i sit job.

23 år nåede han på institutionen. Siden 2002 som forstander.

Bestyrelsen for fonden bag Markusholm vil nu gennemgå alle kritikpunkterne om stedet i en slags rapport, som bestyrelsen selv udarbejder.

Assens Kommune afventer nemlig også en rapport fra tilsynsmyndigheden, Center for Opholdssteder i Faaborg-Midtfyn, hvor Markusholm hører under, før kommunen 6. oktober beslutter, hvad der skal ske med Markusholm.

Rapporten skal fonden selv svare på, men man vil altså udforme svaret som en slags rapport selv, oplyser formand for fonden Niels Vissing Jakobsen.

- Man kan godt kalde det en dyberegående rapport, som tager højde for kritikpunkterne. Vi vil komme med et par idéer. Som for eksempel at den interne kommunikation er for uklar og skal være bedre fremover, fortæller formanden.

Image skal genoprettes

I forbindelse med John Frederiksens afgang er fonden og John Frederiksen blevet enige om, at der skal laves en fratrædelsesordning for ham.

Derfor har John Frederiksen fra i dag "tjenestefri", som det hedder sig.

Beslutningen om fratrædelsen blev truffet af en enig bestyrelse på et møde i fredags, hvor John Frederiksen deltog, men blev først offentliggjort i går.

For nu skal der orden i sagerne på Markusholm, efter det kom frem i medierne i slutningen af sidste måned, at der tidligere i år har været to narkorelaterede dødsfald samt et dødsfald for overmedicinering på institutionen. Stedet skulle "flyde med stoffer", hed det fra tidligere beboere og ansatte i spalterne.

- Vi arbejder på at få et bedre image efter det voldsomme pres mod Markusholm det sidste stykke tid, forklarer Niels Vissing Jakobsen om bevæggrunden bag beslutningen.

Sådan som man - og ikke mindst John Frederiksen - er blevet hængt ud i pressen, fortæller Niels Vissing Jakobsen, blev bestyrelsen enige om, at man bedst kom videre og over bakken, hvis John Frederiksen stoppede øjeblikkeligt.

Den vurdering var John Frederiksen ifølge Niels Vissing Jakobsen enig i, selvom John Frederiksen selv i medierne har afvist den kritik, som beboere, forældre, naboer og tidligere ansatte har rettet mod Markusholm - og ham.

John Frederiksen kunne ikke "overkomme", som Niels Vissing Jakobsen siger det, at få tilliden til Markusholm og stedets image genoprettet.

Men bruddet skyldes ikke utilfredshed med John Frederiksen, oplyser formanden.

På grund af fratrædelsesordningen, som nu skal forhandles på plads mellem de to parter, er John Frederiksen ikke formelt fyret. Men reelt er han. Han fratræder officielt først sin stilling, når forhandlingerne er afsluttet.

Niels Vissing Jakobsen håber, Markusholm fortsætter, selvom politikerne allerede har været fremme og truet med at dreje nøglen efter de alvorlige afsløringer.

Den nuværende souschef Lars Nielsen er foreløbig konstitueret som ny leder.

Markusholm: Orden i sagerne nu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce