Manden bag krolf


Manden bag krolf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frits Henriksen er opfinderen af krolf. Det begyndte på en ferie i Sverige sammen med familien for cirka 30 år siden. - Først spillede vi til ét hul, men senere kom der en svigersøn til, og så kom der skred i tingene, fortæller krolfbagmanden, der bor i Middelfart.

Krolf fungerede i nogle år som et familiespil, men det bredte sig. - Jeg boede i Nørre Aaby, og naboerne begyndte at spille med, og vi fik anlagt en bane med 12 huller på et område ved lægehuset. Den bane findes stadig, fortæller han.

Køllerne var til at begynde med de samme som til kroket. - De var af træ, og jeg drejede dem selv. Men de kunne ikke holde til at gå en bane på 12 huller. Både køllerne og kuglerne flækkede, så nu bliver de lavet af teflon, forklarer han.

En god bane til krolf skal have naturlige forhindringer, synes Frits Henriksen. - En flad bane er kedelig. Der skal helst være noget buskads eller nogle hældninger, der gør det svært. Eller en lille sø, man skal styre udenom, siger han.

Opfinderen er glad for at se, hvor mange der har taget spillet til sig. - Jeg synes, det er mægtigt, at så mange spiller. Så længe folk hygger sig, er det dejligt, siger han.

For Frits Henriksen er VM i krolf lig med samvær med familien. - Her til VM for par spiller jeg sammen med min ældste datter, og to af mine børnebørn er også med. Vi bruger stævner som en måde at mødes på, fortæller han.

Manden bag krolf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce