Man kan godt gynge i regnvejr


Man kan godt gynge i regnvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LEGEPLADS: Frivillige åbnede en nybygget legeplads ved Spangevej
HAARBY: Lørdag eftermiddag blev legepladsen "Liv og Leg" mellem Spangebo og Solvej i Haarby officielt åbnet.

Her var hverken røde bånd eller politiske taler, men kaffe på kanderne, øl, sodavand, kager og vingummibamser, serveret af Lillian Lund, Inge Madsen, Carsten Hansen og deres frivillige hjælpere. Det samme team, der stod bag projektet.

Der var nok kommet flere børn, hvis ikke tordenbygerne havde trukket regnbygerne så længe ud.

Men det var trods alt en lokal festdag, og regntøj i børnestørrelser er forlængst opfundet. Så både gynger, vippe og rutsjerør blev taget i brug. Blandt andet af Signe og Emilie Rindebæk, der bor med deres forældre i et af de huse, der ligger lige ud til legepladsen.

Hvorfor det skulle være et par pensionister og en medarbejder i boligforeningen, der skulle tage initiativet til en legeplads til kvarterets mange børn, har deres mor Helle Rindebæk lidt svært ved at svare på.

- Det var jo noget, vi havde talt om i årevis, siger hun.

Pigernes far, Ulrik Rindebæk, fortæller, at det grønne område faktisk var en af de væsentlige årsager til, at de for år tilbage købte huset.

Som tømrer, har han til gengæld været en af de frivillige, der har kunnet give et nap med.

Lillian Lund fortæller, at en vigtig grund til at gruppen, der tidligere har forsynet kvarteret med en bro, kastede sig over legepladsprojektet, var, at de jævnligt kunne se børn spille bold mellem bilerne på Spangebos parkeringsplads. Siden er der gået næsten et år med planlægning, ansøgninger om både byggetilladelser og penge til at bygge for, forsikringer og selve anlægsopgaven.

- Men uden kommunens hjælp var det aldrig gået, siger hun.

Kommunen har stillet både jord og arbejdskraft til rådighed og vil sikre, at græsset bliver slået. Også boligforeningen viste sig fra den hjælpsomme side. Det grønne område mellem husene ligger centralt og bliver brugt af mange.

Et af de næste projekter bliver at få sat net i fodboldmålene. Det skal ikke bare være en legeplads til gavn for småbørnene, deres forældre eller dagplejerne, der har opdaget det nye udflugtsmål. Legeredskaberne er også bygget til at kunne tåle skolebørn. De voksne bygherrer indrømmer, at de har prøvet dem af.

- Men jeg kører kun gennem rutsjerøret, når ingen kan se det, forsikrer Inge Madsen.

Men hundelufterne, de må finde nye stier. På legepladsen er de ikke velkomne, og det er kun et spørgsmål om tid og finanser, før der også vil være skilte, der gør opmærksom på det.

Man kan godt gynge i regnvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce