Ny havørred-guide skal trække lystfiskere til Helnæs Bugt.

I en undersøgelse lavet af Havørred Fyn fra 2013 fremgår det, at havørred-fiskende turister står for minimum 55.000 overnatninger på Fyn, Ærø og Langeland hvert år.

Mænd i waders er big business.

Især når de har en forkærlighed for at fiske havørreder.

Det viser en undersøgelse lavet i 2013 af Havørred Fyn, et tværkommunalt projekt, som har en målsætning om at understøtte godt og rekreativt havørredfiskeri.

I undersøgelsen fremgår det, at havørred-fiskende turister står for minimum 55.000 overnatninger på Fyn, Ærø og Langeland hvert år.

Det er uvist hvor mange af overnatningerne, der bliver lagt i Assens Kommune, men en ting er sikkert: Kommunen vil gerne tiltrække endnu flere mænd i waders end hvad tilfældet er nu. Derfor har kommunen i samarbejde med Havørred Fyn og Udvikling Assens lavet pixi-bogen ”Helnæs Bugt - Havørred-guide”, hvor de enkelte fiskepladser blandt andet beskrives.

Et stort potentiale

Sammen med andre indsatser i projektet ”Særlig indsats for lystfiskere og lystfiskerturismen ved Helnæs Bugt”, håber borgmester Søren Steen Andersen (V), at flere lystfiskere vil få øjnene op for Helnæs Bugt som et formidabelt fiskeområde.

- Vi kan se, at der er et potentiale. Der er rigtig mange, som søger området dernede, fordi det er et rigtig godt sted at fiske og ualmindeligt smukt.

- Området er blevet eksponeret i fjernsynet i flere forskellige lande, og der bliver skrevet om det i fiskeblade - også uden for Danmark.

- På verdensplan er potentialet stort, og så kan vi lige så godt få det bedste ud af, at vi har det perfekte sted at fiske, siger han.

I Udvikling Assens har man også fået øjnene op for lystfiskerturismen og udset sig havørredfiskeri som et special interest-område, fortælle Louise Skøtt Christensen, som både arbejder i Udvikling Assens og er kommunens repræsentant i Havørred Fyn.

- Det gode ved lystfiskerne er, at de kommer uden for højsæsonen, hvor vi jo har mange almindelige feriegæster.


 - Lystfiskerne lægger nogle penge på overnatninger og på restauranter i skuldersæsonen, siger Louise Skøtt Christensen og tilføjer, at Udvikling Assens netop har været på messe i Hamborg, hvor de medbragte den nye havørred-guide.

- Tyskerne elsker lystfiskeri, og det tyske marked ligger tæt op af det danske, hvorfor de er flytbare.


 - Vi giver den en skalle rent markedsføringsmæssigt, og vi har for eksempel givet lystfiskeri sin helt egen side på vores hjemmeside.

- Det her er noget, vi vil arbejde med de næste par år, siger Louise Skøtt Christensen.

4300 kroner i økonomisk gevinst

Ifølge Havørred Fyns undersøgelse i 2013 skaber havørredfiskeriet en meromsætning på 50-58 mio. kr. om året på Fyn, Ærø og Langeland, og i 2014 fortalte tidligere fødevareminister Dan Jørgensen (S), at hver havørred, der fiskes op af vandet, giver en samfundsøkonomisk gevinst på 4300 kr.

  • Olesen_Line_(2015)_015

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens. Her skriver jeg primært om børn- og ungestof samt socialstof.

Mere om emnet

Se alle
Største legeplads for aktive

Største legeplads for aktive

6
Strand-indsats: Til kamp mod tang og gopler

Strand-indsats: Til kamp mod tang og gopler

Fiskeri: Langelænder hiver tyskere i nettet

Fiskeri: Langelænder hiver tyskere i nettet