Mad til en uge ad gangen


Mad til en uge ad gangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KØLEMAD: Kommunen udlåner mikrobølgeovne og Ældrerådet peger på valgfriheden

ASSENS: Et par hundrede ældre eller handicappede mennesker i Assens Kommune må lære sig at holde orden i køleskabet og at betjene en mikrobølgeovn. Ellers kan det let være slut med at få varm mad efter nytår.

Byrådet sparede den udbragte varme mad væk, da de vedtog budget 2005.

I stedet får de ældre udleveret al den mad, de skal have i en hel uge på en gang.

Maden er pakket portionsvis og nedkølet. Modtageren skal så selv sørge for at få opvarmet de retter, der skal det, enten i ovn eller mikroovn.

Samtlige brugere af den kommunale madordning har modtaget et brev fra kommunen, og får i denne tid besøg, både så man kan finde ud af, hvem der har brug for at låne en mikrobølgeovn, og hvem, der skal have hjælp til at få maden serveret.

- Vi har afprøvet det. Selv med det mindste Gram køleskab på markedet, kan man, hvis man eksempelvis skal have en hovedret og en "biret" hver dag, have det hele stående på den nederste hylde i køleskabet, siger ældre- og sundhedschef Kate Maring.

Kommunen har fået en del opringninger, siden brevet blev sendt ud ikke mindst fra bekymrede pårørende.

Men selv er Kate Maring ret overbevist om, at den nye måde at få mad på, vil kunne virke efter planen, og at brugerne i langt de fleste tilfælde vil kunne finde ud af at administrere de "store madpakker". Og at det eksisterende netværk som f.eks. hjemmeplejen vil kende de ældre så godt, at de vil opfange de steder, hvor f.eks. en enlig ældre ikke får spist eller omvendt kommer til at spise det hele i løbet af tre dage.

- Men fordi man er ældre, er man ikke umyndiggjort, og er der nogen, der vil have frikadeller syv dage om ugen, kan vi ikke forhindre det, siger ældre- og sundhedschefen.

Hygiejne og ernæringsværdi er i top, godkendt at Levnedsmiddelstyrelsen.

Ældrerådets medlemmer har prøvesmagt kølemad, også portioner, der var nogle dage gamle, og formand Lili Thaysen siger god for dem.

- Der er i hvert fald lige så meget godt i det her, som der er dårligt, siger hun.

Formanden hæfter sig ved, at maden for fremtiden ikke vil være noget, der kan have været opvarmet i flere timer, og at brugerne så selv kan bestemme, hvornår de vil spise.

Assens Kommune forventer at kunne spare 650.000 kroner på den nye madordning. For de ældre koster maden det samme, men de sparer 29 kr./mdr. i administration.

Mad til en uge ad gangen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce