Haarby/Ikast: Lørdag den 7. oktober deltog MP-Motorsport i årets finale i det danske mesterskab i minirally i Ikast. De skulle igennem seks hastighedsprøver, og på en bane på cirka 65 kilometer skulle der gives gas allerede fra de første meter.

Et rallyløb foregår i en bil på et lukket område eller på afspærrede veje. I løbet skal man gennem nogle hastighedsprøver/specialprøver. I bilen er der to personer; en første og anden-kører.

Da MP-Motorsport teamet var på vej til Midtjylland, var vejret nogenlunde tørt, men senere, inden løbet startede, begyndte det at regne. Det kom ikke som en overraskelse for holdet, som fortæller, at det ikke er det sjoveste vejr at køre i.

Selvom de lagde godt ud i de første prøver, så var vejene så glatte, at bilerne kom op at køre sidelæns et stykke af vejen, og holdet endte som nummer fem i klassen.

Efter en kort pause fik Michael Nielsen og Allan Larsen fornøjelsen af at køre de sidste fire hastighedsprøver, men vejene var blevet mere glatte af alt det jord og grus, som var blevet slynget ind på vejene. De fik alligevel tempoet op og kom bedre gennem de sidste strækninger. Ved målet i Hjøllund kom de på en fjerdeplads.

Lidt efter at de var kommet i mål, kunne de konstatere, at en af deres konkurrenter var kørt af sporet ved femte prøve, og det sikrede holdet en DM-bronzemedalje.

MP-Motorsport har i denne rallysæson gennemført tolv ud af tolv rallyløb uden skrammer. Fire af løbene har foregået i Tyskland, hvor holdet har kørt tre andenpladser hjem. (Karen)

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.