Lukningen af Markusholm er et spørgsmål om tid

De seneste ugers undersøgelse af Markusholm har fået tilsynet til at anbefale en lukning af bostedet.
Foto: Christian Brandt

Lukningen af Markusholm er et spørgsmål om tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VERNINGE: Markusholm er nærmest at betragte som en fange på dødsgangen, der bare venter på at blive henrettet.

Sådan er det blevet, efter Center for Opholdssteder har anbefalet, at Assens Kommune trækker godkendelsen af Markusholm tilbage og dermed lukker bostedet.

Det er nye toner fra tilsynet, som indtil for få uger siden mente, at institutionen kunne redde sig selv ved at ændre på nogle enkelte ting.

Men på grund af afsløringer både her i Stiftstidende og andre medier, og efter flere tidligere medarbejdere og beboere har stået frem med alvorlig kritik af Markusholm, så tilsynet sig nødsaget til at undersøge stedet mere indgående.

Og nu er Center for Opholdssteder altså nået frem til, at Markusholm bør lukkes.

En konklusion, som bestyrelsesformand Niels Vissing Jakobsen, langtfra er tilfreds med.

- Tilsynet vender i den grad tommelfingeren nedad. Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi tidligere havde fået en mere klar besked, siger han og uddyber:

Tillid er væk

- Tonen fra tilsynet er skærpet betydeligt, efter Markusholm er kommet i medierne.

I rapporten fra tilsynet står der blandt andet, at medarbejderne virker usikre på, hvordan de skal sætte ind, hvis de har mistanke om misbrug hos beboerne. Den seneste undersøgelse får også tilsynet til at konkludere, at det pædagogiske tilbud ikke er godt nok, og at den økonomiske situation nærmer sig konkurs.

Alt i alt kan centret ikke anbefale, at Markusholm får lov til at fortsætte, fordi der ikke er tillid til, at ledelse og bestyrelse kan rette på økonomien og udvikle kvaliteten i en grad, der er nødvendig.

Det er formanden ikke tilfreds med.

- Det er berettiget med kritik, for vi var godt klar over, at der var nogle ting, som skulle forbedres. Men jeg er meget ærgerlig over, at tilsynet anbefaler at lukke Markusholm, siger Niels Vissing Jakobsen, der vil indkalde resten af bestyrelsen til møde i løbet af ugen.

- Vi må se på, om det er noget, vi kan gøre, men det er for alvor op ad bakke nu. Jeg ved ikke, om det kan lade sig gøre at ændre noget, siger han.

Ifølge Lene Due (S) og Jørgen Nyberg Larsen (V) fra socialudvalget i Assens Kommune kan det godt blive svært for Markusholm at overleve.

De stemmer nemlig begge for at følge tilsynets anbefaling om at inddrage Markusholms godkendelse, når udvalget har bostedet på dagsordenen 6. oktober.
Fakta
- Tonen fra tilsynet er skærpet betydeligt, efter Markusholm er kommet i medierne.

Lukningen af Markusholm er et spørgsmål om tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce