Efter påske åbner den kombinerede garn- og lampeforretning i Assens i nye og større lokaler

Assens: Der bliver plads til mere garn og flere lamper i Butik Lotte efter påske. Der bliver endda også mere plads til kunderne, fortæller indehaver Lotte Søndergaard med et stort smil.

- Man kommer til at kunne se på en lampe, uden at der falder fire garnnøgler ned i hovedet på en, fortæller hun.

I sin nuværende butik på Østergade 43 kan Lotte Søndergaard knap klemme et ekstra garnnøgle ind på hylderne.

Især når det er dårligt vejr, og stativerne ikke kan flyttes udenfor, er der trangt i butikken.

Derfor flytter Butik Lotte i nye lokaler i løbet af påskeferien. Efter påske kan kunderne se resultatet.

- Det vil stadigvæk være den type butik, hvor der er tid til en sludder med kunderne. Jeg elsker at snakke med kunderne, og når de viser mig, hvad de har strikket, siger Lotte Søndergaard.

Hun åbnede sin butik for snart fire år siden. Tidligere arbejdede hun i Imerco, som ligger lige overfor de nye lokaler. Der var hun ansvarlig for butikkens lampeafdeling, og det er derfor, hun nåede frem til kombinationen af garn og lamper.

Med hjælp fra sin mand, Freddy Søndergaard, der blandt meget andet fungerer som bogholder, har hun skabt en velbesøgt forretning.

Timingen er god

Med tre gange så meget plads er der plads til at tage nye varer ind i sortimentet. Så efter påske kan du som noget nyt købe garn af mærkerne Sandness og Geilsk i Butik Lotte.

Udvalget af lamper, skærme og pærer bliver også større.

Strikke- og hæklekit fra Gohandmade er også nyt i butikken. I kittet er alle materialer til at strikke eller hækle legetøj og bamser. Og opskrifterne er oversat til ni sprog, så skulle turister finde på at bevæge sig ind i Butik Lotte, kan de også være med.

Selvom Lotte Søndergaard glæder sig til at flytte, er det også forbundet med triste følelser.

- Det bliver med vemod, at jeg flytter fra min elskede lille butik. Men det er jo de samme kunder, der kommer, og jeg vil forsøge at genskabe stemningen fra den nuværende butik, siger hun.

Helt nye kunder i butikken er dog en realistisk konsekvens af, at Assens' anden garnforretning, Gitte Paag, lukkede i slutningen af februar.

Lotte Søndergaard var allerede i færd med at kigge på nye lokaler, da Gitte Paag besluttede sig for at lukke.

- Men det er klart, at det er god timing at få plads til et større sortiment, siger Lotte Søndergaard, som efter påske slipper for at rende i kælderen eller op på 2. sal, når hun skal besøge sit lager. I Østergade 33 er der plads til det hele på samme etage.

Når Butik Lotte er kommet på plads, bliver der holdt en åbningsreception.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.