Lofterne brændte over 200 svin

GÂrdbrand p HelnÊs 09-07-04 Foto: Finn Hjorth

Lofterne brændte over 200 svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HELNÆS: En voldsom brand hos en svineavler på Lindhovedvej 20 nær Helnæs Fyr natten til i går blev slukket, inden der skete alvorlige skader.

Kun et af 200 svin måtte straks aflives, og det lykkedes Falck at begrænse ilden til to længer. Stuehuset ligger fem-seks meter væk og var ikke i fare. Derimod måtte der arbejdes ihærdigt for at holde ilden fra den tredje længe, der bl.a. rummer kontor med edb-udstyr og garager.

Brandsikre lofter af beton er årsag til, at næsten ingen dyr led overlast.

Derimod er halmloft, tagkonstruktion og gavl på hver af de to længer totalt ødelagt.

- Et halvt hundrede grise fra den ældste af de to stalde blev midlertidigt anbragt i den tredje længe. Men ret hurtigt kunne de føres tilbage til deres stald, hvor de lagde sig roligt ned under det brandsikre loft, fortæller indsatsleder Jørgen Krog fra Falck i Assens.

Gården tilhører Jørgen Storm, men ilden blev i første omgang opdaget af hans søn, Janus Storm, der bor på nabogården.

- Jeg har en overvågnings-alarm koblet på min mobiltelefon og blev vækket kl. 02.14 af en stemme, der meddelte, at temperaturen var overskredet:

- Jeg regnede med, at der bare skulle åbnes nogle vinduer i stalden og stod derfor op. Men derefter lød det som om voldsomme kanonslag blev affyret. Det var varmen, der allerede havde sprængt tagpladerne.

Et svin stak af i panik og er formentlig i en sådan forfatning, at det også skal aflives, når det igen dukker op. Resten kontrolleres nu af en dyrlæge.

Assens Politi har en formodning om, at brandårsagen skal findes i de elektriske installationer.

Lofterne brændte over 200 svin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce