Løftet pegefinger fra borgmesteren: - Den helt forkerte vej

Borgmester Søren Steen Andersen (V) er imod de decentrale planer med at oprette fem erhvervshuse. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Løftet pegefinger fra borgmesteren: - Den helt forkerte vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), er imod, at der lægges op til en centralisering af den lokale erhvervsfremme i nogle få erhvervshuse landet over. Man har i stedet behov for at være tættere på hinanden, siger borgmesteren.

Assens: Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, er absolut ikke glad for det såkaldte Forenklingsudvalgs forslag til et nyt erhvervsfremmesystem i Danmark.

I Forenklingsudvalgets nye rapport lægges der op til, at kommunerne skal fratages den lokale erhvervsservice. Som vi kender med den private organisation Udvikling Assens i spidsen, som kommunen giver et fast, årligt tilskud på godt 2,5 mio. kr. til. Dertil skal lægges et ekstraordinært tilskud på ca. 700.000 kr. i forbindelse med kommunens vækstpolitik. Borgmesteren frygter, kommunes virksomheder ikke vil kunne få den hjælp og vejledning, de har behov for lokalt set.

- Det er os der ved, hvordan hjertet banker i vores lokale erhvervsliv. Den side af det må ikke gå tabt i nogle få store erhvervshuse, advarer han.

- Vores erhvervsliv har brug for en kommune, der er der lige ved siden af dem. Det er dag og det er nat, tilføjer han.

- Men kan Udvikling Assens ikke fortsætte som Udvikling Assens?

- Det er ikke sikkert. Som jeg læser det, er det en ret skrap udmelding i, at man foreslår at kommuner faktisk ikke laver sådan nogle organisationer. Det er bekymrende, svarer borgmesteren.

Forenklingsudvalgets rapport
Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme blev nedsat i juni 2017. Formålet var at udvikle en model for et nyt og bedre erhvervsfremmesystem til gavn for vækst og beskæftigelse.

Forenklingsudvalget lægger i sin rapport, "Fokuseret & fremtidssikret" bl.a. op til en fælles strategi og bestyrelse for hele den decentrale indsats og etablering af fem nye erhvervshuse, der skal give vejledning til virksomhederne.

Regeringen skal se nærmere på anbefalingerne.

Rapporten findes på Erhvervsministeriets hjemmeside em.dk.

Kilde: Erhvervsministeriet/Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme.

Den helt, helt forkerte vej

På side 31 står der f.eks.: "Et mere effektivt og overskueligt erhvervsfremmesystem kræver, at kommunerne ikke enkeltvist udbyder de former for erhvervsfremme, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, de statslige aktører, Erhvervshusene og den digitale erhvervsfremmeplatform fremover får ansvaret for". Og derfor skal der "skabes en klar ramme for kommunernes erhvervsfremmeopgaver i lovgivningen, herunder bør det fastlægges, at erhvervsservice skal udbydes i Erhvervshusene".

- Det er den helt, helt forkerte vej at gå. Den rigtige vej er nærhed, siger Søren Steen Andersen.

Borgmesteren fortæller, han derfor vil forsøge at råbe landspolitikerne på Christiansborg op.

- Vi har ikke behov for at fjerne os fra hinanden. Vi har behov for at være tættere på hinanden, tilføjer han.

Løftet pegefinger fra borgmesteren: - Den helt forkerte vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce