Livsglad dans på marina


Livsglad dans på marina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: Lørdag klokken 11 bliver der givet opvisning i folkedans af usædvanlig karat på marinaen.

12 medlemmer af den finske gruppe Motora optræder med danse, der er inspireret af både vestlig og østlig europæisk kultur.

De kommer fra byen Joen-suu. Den har 55.000 indbyggere og ligger i Karelen - et grænseområde, der er delt mellem Finland og Rusland. Rytme og livsglæde er typisk for karelsk dans.

De 12 finner er indkvarteret privat hos medlemmer af Assens Folkedansere, inden de fra på søndag skal deltage i det store folkedanserstævne Triangle-Folklore i Vejle. Det holdes hvert tredje år med dansere fra hele verden. For at de skal opleve andet end diverse dansescener og overnatning på skoler i Vejle-området, "udlånes" danserne til foreninger på Fyn og i Jylland et par dage før stævnet.

Finnerne får nu ikke tid til at se så meget af Vestfyn. For de ankommer først i nat og skal så optræde allerede i morgen formiddag på marinaen. Lørdag aften samles de med deres værftsfolk til en lille fest i sukkerfabrikkens kantine, og søndag går turen til Vejle.

Motora-gruppen er fast inventar på Finlands største festivaler og har været på 20 internationale turneer til 15 lande, f.eks. USA, Ungarn, Tyskland, Schweiz, Rusland og Rumænien.

Livsglad dans på marina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce