Da to litauere ville hente en softicemaskine, som de havde købt over nettet, ventede politiet på dem. De to mænd sigtes nu for bedrageri.

Da to litauere fredag ville hente en softicemaskine hos et firma i Assens, ventede politiet på dem. Det fortæller vagtchef Kenneth Taanquist.

Maskinen, der har en værdi af 11.500 kroner, blev nemlig betalt på nettet med et dankort, hvis ejer intet havde med litauerne eller softicemaskinen at gøre.

Da kvinden opdagede, at beløbet for softicemaskinen var blevet trukket på hendes konto, kontaktede hun sin bank, som hurtigt trak pengene tilbage.

Snarrådig kvinde reagerede hurtigt

- Normalt er gerningsmændene over alle bjerge, når vi får besked om sådan nogle svindelsager. Men kvinde gav banken besked i så god tid, at vi kunne nå at anholde litauerne, siger Kenneth Taanquist.

Banken kontaktede nemlig firmaet i Assens, som kunne orientere politiet om, at køberne af maskinen ville komme og hente den fredag.

De to litauiske mænd på 21 og 31 år blev anholdt og sigtes for bedrageri.

- Nu skal vi prøve at finde ud af, hvordan de har fået fat i kortoplysningerne, siger vagtchefen.

Han opfordrer til, at man aldrig slipper sit betalingskort af syne - heller ikke selvom det kun er et kort øjeblik på eksempelvis en restaurant.