Liberal Alliance i Assens går blandt andet til valg på lavere skat og mindre bureaukrati. Partiets spidskandidat, Jimmy Steen Eriksen, svarer her på spørgsmål til dele af partiets valgprogram.

- Hvad er liberal Alliances mærkesager i Assens? 

- Hovedpunkterne er mere vækst, mindre bureaukrati, mere frihed og lavere skat. Går man så ned på det enkelte punkt, så kan man spørge, hvad er så grunden til, at vi går til valg på lavere skatter og afgifter. Det er fordi, vi tror på, at det er et værktøj til at fastholde og tiltrække nye borgere til kommunen. En undersøgelse fra Dansk Erhverv har også vist at skatteprocenter og afgifter, er en væsentligfaktor, når de skal vælge, hvor de skal placere deres virksomheder. 

- For at kunne søge om at lette skatten i Assens Kommune, skal kommunen selv stå for en egenfinansiering på 25 procent. Hvor skal der spares for at give skattelettelser? 

- Der er lagt op til fra Indenrigsministeriet at hver gang Assens Kommune kan finde 25 øre til skattelettelser, så vil staten give 75 øre. Og det er trist, at kommunen ikke har ville prioritere det. Hvis man ser på de analyser Cepos (liberal tænketank red.) har lavet, så viser de, at hvis man kigger på kommunens administrative apparat, så vil man kunne finde millioner dér. Man kan se på, hvor der er selvpåført bureaukrati, eksempelvis i hjemmeplejen, som man kunne fjerne, så man får flere hænder, og kunne bruge de ressourcer på skattelettelser.  

- Så I vil ikke fyre, for at finansiere ældrepolitikken? 

- Der skal findes flere penge på ældreområdet, fordi vores demografi ændrer sig. Og en måde man kan få pengene til at strække, det er at give de enkelte plejehjem mere frihed, selvfølgelig inden for rammerne, til at se om der er områder, hvor de kunne få flere varme timer ud af den måde de udnytter de tilbud, de har til borgerne. 

- Så I vil ikke spare?

- Nej. Det er de samme milliarder. Der skal ikke skæres på kerneområderne og kernevelfærden. Men måske kunne man bruge pengene og prioritere anderledes. Man kan som eksempel undre sig over, at man giver penge til en karantænestation oppe på Vissenbjerg Terrariet, det er selvfølgelig for at udvikle det, men man skal være klar over, at når man bruger penge et sted, så vælger man noget andet fra. Jeg tænker altid: Hvor mange hjemmeplejekroner, kan man få for det? 

- I vil også spare på udvalgene? 

- Man ved at hvert udvalg koster penge, for der er en udvalgsformand, der skal have en større slat penge end normale byrådsmedlemmer. Erhvers- og Beskæftigelsesudvalget kører en strategi, Kultur- og fritidsudvalget kører en anden strategi og Innovation- og Medborgerskabsudvalget kører en tredje. Lagde man nu de tre udvalg sammen, så ville det gøre mere gavn.

Kandidatlisten hos Liberal Alliance

Sådan ser kandidatlisten for Liberal Alliance i Assens Kommune ud til kommunalvalget 21. november:Jimmy Steen Eriksen, spidskandidat, Aarup, salgsdirektør 

Ken Nørregaard, kandidat, Vissenbjerg, sosu-assistent 

Martin Schmidt, kandidat, Tommerup, elektriker

 

- Udvalgene kan ikke blive for store? 

- Nej, det vil give nogle synergieffekter. 

- Hvad betyder slogannet: "fokus på kerneopgaverne - mere for pengene", vil I alligevel spare? 

- Nej, jeg mener ikke vi skal spare. Men hvis vi vækster, så får vi en større kage at bruge på de områder, det er nødvendigt. Vi skal bruge pengene på kerneområderne såsom ældreområdet, de handicappede og syge, og ikke på alt det, der ikke er kerneområder, eksempelvis at give penge til et offentlig spillested, der også driver restaurant, i Assens. Der er mange små steder, man kunne pille penge ud, og sige, det her er ikke en kommunal kerneopgave, der kunne man godt lægge ud i frivilligt eller privat regi.

- Vil det sige der skal privatiseres mere? 

 - Absolut. Jeg ved godt, at der har været nogle uheldige historier inden for hjemmeplejen, men der hvor man kan udlicitere nogle offentlige opgaver, der skal man gøre det.

- Anders Samuelsen fik ikke meget held med sit krav om topskattelettelser, hvorfor skal skatten være lavere?  

- I kommunen er der kommuneskatten, og så er der ejendomsskatten. Vores kommuneskat er ikke den højeste, men vi kan godt flytte den lavere ned. Vi skal ned at ligge på det laveste niveau. Vi skal være attraktive at flytte til. 

- Ja, for I vil øge befolkningen og lokke flere borgere til? 

- Ja, og det skal man gøre ved at gøre kommunen attraktiv. Man kan kigge på, om der er det rigtige udbud af byggegrunde, af arbejdspladser og den rigtige infrastruktur. Vi skal prioritere cykelstier de steder, hvor folk skal bo. 

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Jimmy Steen om skiftet til LA: - Jeg er stadig medlem af folkekirken

Jimmy Steen om skiftet til LA: - Jeg er stadig medlem af folkekirken