Lerbanetoget indviet efter 1000 mandetimer

De frivillige på Lilleskov Teglværk har lavet et tømrerværksted og renoveret Lerbanetoget. En af dem er 71-årige Poul Hansen fra Tommerup, der havde æren af at føre toget til lergraven under indvielsen lørdag formiddag. Foto: Kim Rune

Lerbanetoget indviet efter 1000 mandetimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De frivillige på Lilleskov Teglværk har istandsat Lerbanetoget og lavet et helt nyt tømrerværksted, som blev indviet lørdag formiddag.

Tommerup St.: - Vi er det eneste teglværk, der har sådan en bane, og den vil vi gerne give videre til næste generation. Toget kan holde de næste 80 år, forsikrede formand for Lilleskov Teglværk, Kaj Damkær Hansen, efter "Vores orkester" bød velkommen med musik.

Efter en vellykket renovation blev Lerbanetoget fra 1930 indviet i omkring 50 menneskers påsyn lørdag formiddag på Lilleskov Teglværk. Startmotoren manglede nemlig nogle tandhjul, og det ene førte til det andet.

- Det skal nok blive til 1000 timer, de frivillige har brugt.

En af teglværkets 50 frivillige er 80-årige Hugo Friis fra Andebølle, der har været med til at renovere toget.

- Det er nostalgi, for det her ser du aldrig mere, og jeg får ikke det samme ud af at kigge på en computer, fortæller han.

Og så kørte toget ellers af sted mod lergraven med 71-årige Poul Hansen fra Tommerup i førersædet. Han er uddannet automekaniker og har brugt omkring 325 timer på at renovere toget siden september 2016.

- Nu er toget meget mere stabilt - før vidste vi ikke, om vi kunne køre tilbage fra lergraven igen. Det har gjort en væsentlig forskel.

Det kunne 70-årige Kirsten Jeppesen fra Aarup mærke.

- Det glider meget nemmere. Det er et imponerende stykke arbejde, de frivillige laver, siger hun på tilbagevejen.

Nyt værksted

Men det var ikke dagens eneste indvielse, for Lilleskov Teglværk har også fået et tømrerværksted, hvor der i dagens anledning stod pindemadder blandt de sponsorerede maskiner. Værkstedet giver de frivillige langt bedre mulighed for at lave reparationer på teglværket. 71-årige Erling Knudsen fra Tommerup fik idéen til værkstedet, som han og nogle andre frivillige begyndte at arbejde på for et år siden.

- Med sådan en stor bygning er det godt med et sted, hvor vi kan lave tømrerarbejde, og nu har vi til dels et komplet værksted.

Han har et arbejdsliv som tømrer bag sig og været frivillig på teglværket de sidste fire år.

- I perioder har vi arbejdet hele ugen. Jeg elsker tømrerarbejde. Det er det bedste, jeg ved.

Lerbanetoget indviet efter 1000 mandetimer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce