Ler på vejen sendte ungt par i grøften


Ler på vejen sendte ungt par i grøften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lergravens ejer vil for fremtiden efterstrø vejen med slagger eller knust asfalt, når det har regnet

SKALBJERG: Et ungt par endte mandag aften ved 21.30-tiden med bilen på snuden i den dybe grøft på Havelundvej ved udkørslen fra lergraven.

Folk kom hurtigt til stedet og fik den ene, en 18-årig pige, kørt på skadesstuen, og foreløbig tyder alt på, at unge slap med mindre knubs, en hjernerystelse og en alvorlig forskrækkelse.

Intet tyder på, at parret kørte særlig hurtigt på den smalle vej. Til gengæld var kørebanen særdeles glat.

Morten Asserbo, der bor nær lergraven og var vidne til mandagens uheld og den første, der kom de to unge til undsætning, fortæller, at vejoverfladen "havde en friktion som sæbe".

- Vi kører som regel, når vejret er med os. Men lige den dag regnede det jo for første gang i en måned. Jeg ved, at mændene fejede vejen, før de gik hjem. Men når det regner, bliver der jo fedtet. Det er også derfor, der er skiltet i begge ender, siger indehaveren af Vedstaarup Teglværk, Jørgen Strøjer.

For at undgå flere og måske alvorligere uheld i fremtiden har Jørgen Strøjer besluttet at købe et læs knust asfalt eller slagger, som kan strøs ud efter fejning, når det har regnet, for at sikre trafikanterne bedre vejgreb.

Der var blevet fejet igen tirsdag morgen. Alligevel var der allerede ved middagstid masser af lerstøv i vejsiden.

Vælger selv anden rute

Morten Asserbo fortæller, at han er så vant til den lerede vej, at han jævnligt vælger en anden rute for ikke at komme på arbejde med en tilsølet bil.

Færdselsloven siger, at den, som spilder jord, gylle eller andet på vejen, skal rydde op efter sig straks og sætte advarselsskilte op, hvis det ikke kan lade sig gøre, f.eks. hvis arbejdet står på hele dagen.

Men det er en regel, der som regel kun håndhæves, hvis nogen ringer og fortæller politiet, at nu har skidtet fået lov at ligge på vejen i en uge, uden at der er gjort noget, forklarer Dennis Hansen fra Fyns Politis færdselsafdeling.

Ler på vejen sendte ungt par i grøften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce