Lejligheder i midtbyen: 126 skrevet op til 55 boliger

Et rejsegilde er egentlig en fest for håndværkerne, men enkelte havde tilsyneladende mere travlt med at få lagt nogle tagsten end at spise pølser i tømmerladen. Foto: Lise Wolf

Lejligheder i midtbyen: 126 skrevet op til 55 boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om tre-fire måneder er de første 30 boliger i Plums Gård klar til indflytning, og lige nu tyder intet på, at det bliver noget problem at få dem afsat.

Assens: Ni måneder efter første spadestik kunne FAB, Fyns Almennyttige Boligselskab, tirsdag invitere til rejsegilde på 55 kommende lejligheder i den afdeling, der har fået navnet Plums Gård. Og den er noget særligt, skal man tro både bygherre og arkitekt.

- Det bliver 55 fantastiske boliger. Det er en særlig flot arktitektur, når man tænker almennyttige boliger. Man har ikke bare taget den laveste fællesnævner. Det glæder i en tid, hvor man synes, at det nogle gange er lige skrabet nok, bemærkede direktør Jens Winther fra STB Byg, Vejle, der blev præsenteret som hovedentreprenør.

Arkitekt Lars Møller, Creo Arkitekter A/S, der har slået stregerne til byggeriet, kunne tilføje, at også det planlagte haveanlæg er ud over det sædvanlige.

- Det hele er bundet sammen af et smukt haveanlæg, noget af det, der normalt spares ned, bemærkede han og lovede inden dagens 10., 11. og 12. hurraråb, at byggeriet vil komme til at fremstå både funktionelt og smukt.

- Nogle undrer sig måske over størrelsen og tætheden, men det handler om byggeri i en 500 år gammel købstad, det handler om at tage fat i det - og husk så, det er arkitekten, der står for skud, når det hele er færdigt, sagde Lars Møller også.

Borgmester Søren Steen Andersen, som også fik ordet, bemærkede blandt andet, at Assens Kommunes hensigt med at støtte byggeriet var, at det skulle virke som en isbryder for private investeringer.

- Så kom bare an, sagde han henvendt til private investorer.

55 boliger
FAB bygger i alt 55 boliger på Plum-grunden.Afdelingen har fået navnet Plums Gård.

Lejlighederne bliver på to, tre og fire værelser og mellem 70 og 115 kvadratmeter store.

Den månedlige leje kommer til at ligge mellem 5000 og 8150 kroner.

FAB har desuden købt det tidligere savværk på Plumgrunden. Det skal renoveres og indrettes som fælleshus for afdelingen.

De første omkring 30 boliger er klar til indflytning 1. oktober. Resten ved årets udgang.

Der er p.t. 126 på venteliste til lejlighederne.
Intet rejsegilde uden pølser. Stort fremmøde vidner om, at der er interesse for nye lejeboliger i Assens.
Intet rejsegilde uden pølser. Stort fremmøde vidner om, at der er interesse for nye lejeboliger i Assens.

Nye ventelisteregler

126 står lige nu på venteliste til de 55 boliger. Det vil sige flere end dobbelt så mange, som der bygges til, men erfaringsmæssigt er der i sidste ende boliger til dem, der ønsker det, fortæller kunderådgiver og bestyrelsesmedlem Tina Rasmussen. Hun lyder ikke imponeret over ventelisten, men kalder den ok og forventer, at flere kommer på, efterhånden som byggeriet nærmer sig sin afslutning.

Fra 1. juli træder i øvrigt en ny lov i kraft om fordelingen af boligerne i almennyttigt bygger. Efter den dato skal halvdelen tilbydes til boligselskabets nuværende beboere, mens den andel halvdel skal udbydes til alle interesserede på ventelisten.

Revner hos naboerne

Mens folk altså står i kø for at få en af boligerne i det centrale Assens, er der andre, der er knap så begejstrede. Det er naboerne på Brydes Allé. I et høringssvar til udviklingsplanen for Assens by, skriver en af dem, Connie-Lis Kaaslund, at husene på Brydes Allé har slået revner som følge af den tunge trafik til og fra byggepladsen, som netop er foregået ad den vej. Hun er også en af dem, der som arkitekt Lars Møller nævnte, synes byggeriet bliver for tæt.

FAB har, fortæller projektleder Henrik Max, kun fået en enkelt henvendelse om revner - noget man i øvrigt ifølge Henrik Max altid tager op med de berørte efter afslutning af byggeriet.

Byggeriet ventes i øvrigt helt afsluttet ved årets udgang.

Lejligheder i midtbyen: 126 skrevet op til 55 boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce