Job- og Kompetencecentret er flyttet fra Glamsbjerg til Verninge for at gøre plads til Fugleviglund produktionshøjskole.

Verninge: Der står rækker af fyldte flyttekasser i gangen, og malerier og tavler er endnu ikke hængt op på væggene.

Det er flyttedag. Sådan en dag, hvor man lige skal huske, i hvilken flyttekasse, man pakkede kaffefiltrene, og hvor kursister bliver hentet ved bussen, så de kan finde frem.

I tre dage har Job- og Kompetencecentret arbejdet på at komme på plads i det forhenværende plejehjem på Fuglekildevej 101 i Verninge.

Assens Kommune har nemlig solgt de bygninger på Fredensvej i Glamsbjerg, hvor centret har holdt til siden 2010, til Fugleviglund produktionshøjskole.

Fugleviglund, som har hovedsæde ved Vissenbjerg, udvider med flere kurser og forløb i Glamsbjerg.

Borgere kan få længere transporttid

Flytningen til Verninge betyder, at nogle borgere har fået længere til Job- og Kompetencecentret.

- Det kan særligt være en udfordring for borgere, der kommer fra Haarby-området, siger Merete Gommesen.

Derfor har Job- og Kompetencecentret gjort meget ud af at beskrive, hvilke busser, man kan tage til Verninge fra forskellige områder i Assens Kommune. Vejledningen ligger både på dansk og engelsk på centrets hjemmeside.

- Vi indretter også venterum for borgerne, hvor de kan arbejde på computer eller spise deres madpakke. I Glamsbjerg kunne de handle, mens de ventede på bussen, men det kan de ikke her, siger Merete Gommesen.

Placeringen i Verninge er midlertidig.

Politikerne skal senere på året beslutte sig for, hvor Job- og Kompetencecentret samt jobcentret skal placeres.

Læs mere i Fyens Stiftstidende tirsdag eller på www.mitfyn.dk.

  • Andersen_Lærke_bjørn

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Assens og på LokalAvisen Assens. Jeg har været ansat på Fyens Stiftstidende siden 2011 og skriver primært om skole og uddannelse samt arbejdsmarked. Jeg er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010. Jeg bor i Assens sammen med min mand, som er pædagog og arbejder på et opholdssted i Brenderup.