Leder advarer mod lukkedage på daghjem: Det vil betyde færre pladser

Jeanett Fondt er leder af daghjemmene i Assens, Haarby og Aarup. Privatfoto.

Leder advarer mod lukkedage på daghjem: Det vil betyde færre pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er ikke plads til alle de borgere, der gerne vil på daghjem, og ventelisten vil blive længere, hvis politikerne indfører lukkedage. Det oplyser Jeanett Fondt, leder af daghjemmene i Haarby, Aarup og Assens.

Leder af Daghjem i Assens Kommune, Jeanett Fondt, er ligesom sine medarbejdere og brugere af daghjemmene bekymret over udsigten til enten lukkedage eller kørselsfri dage til daghjemmene, som følge af de besparelser det tidligere byråd har vedtaget.

Særligt forslaget om lukkedage kan få store konsekvenser for både personalet, brugerne af daghjemmene, og dem, der står på venteliste til at komme på daghjem, vurderer hun.

- Mange borgere vil gerne på daghjem, og lige nu er der ikke plads til alle. Hvis der skal være lukkedage, betyder det færre pladser, og det bliver ventelisten ikke kortere af, siger Jeanett Fondt.

I øjeblikket er der 16 pladser om dagen på daghjemmene i Assens, Haarby og Aarup, som alle er ledet af Jeanett Fondt, mens der er 8 pladser på daghjemmet i Tommerup. Brugerne er visiteret til at komme på daghjemmene mellem en og tre dage om ugen, og de betaler 57 kroner om dagen for det eksklusiv frokost.

Hellere kørselsfrie dage

Politikernes andet besparelsesforslag om kørselsfrie dage, ser Jeanett Fondt lidt mildere på.

- Vi vil hellere have kørselsfri dage. Umiddelbart har jeg selv vurderet, at 9-10 procent ville kunne transportere sig selv til daghjemmene. Men jeg skal mødes med medarbejderne og høre dem, hvad der er realistisk, siger hun.

Står det til 72-årige Kirsten Grooss fra Haarby og 82-årige Jørgen Nielsen fra Glamsbjerg, der begge er visiteret til daghjemmet i Haarby, vil de hellere have en højere brugerbetaling og derved undgå besparelserne på både kørsel og lukkedage. Den løsning vil dog ikke fungere for samtlige brugere af daghjemmene, påpeger Jeanett Fondt.

- For nogle, er det mange penge i forvejen, og nogle ville ikke kunne betale mere, siger hun.

Efter lederen har holdt møde med sine ansatte om Social- og Sundhedsudvalgets to forslag, vil hun sammen med medarbejderne forfatte et høringssvar, som hun håber politikerne vil lytte til.

- Det er klart, at ingen ønsker, nogle skal fyres. Der skal spares et sted, og vi håber bare, vi finder den bedste løsning, siger Jeanett Fondt.

Leder advarer mod lukkedage på daghjem: Det vil betyde færre pladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce