Lang næse til demonstranter

Nikolaj Ellekær, Glamsbjerg (til venstre), Karin Dinsen, København og Lena Jeppesen, Odense (til højre) i politisk diskussion med Morten Petersen, der repræsenterer Dansk Folkeparti i Svendborg Byråd.
Foto: Jørgen Hansen

Lang næse til demonstranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FADÆSE: Politiske modstandere forsøgte at stjæle billedet fra Pia

ASSENS: - Det er ærgerligt, men fejlen ligger hos os selv. Vi har ikke taget højde for de særlige omstændigheder her i Assens. Og vi kan i hvert fald ikke gøre noget nu uden at komme på kant med loven.

Ordene kommer fra koordinatoren til et ellers i øvrigt nøje planlagt politisk arrangement i Assens, der skulle have taget opmærksomheden fra Dansk Folkepartis grundlovsmøde i Assens Skovpavillon i går.

Med en såkaldt "musikalsk grundlovs-event" ville fagforbundet HK's ungdomsafdeling sammen med blandt andre Dansk Socialdemokratisk Ungdom forsøge at skabe en modvægt til de politiske budskaber, Dansk Folkeparti lagde op til i sit grundlovsarrangement. Men de politiske modstandere endte med at få en lang næse i Assens, fordi Assens Politi forhindrede de unge i at demonstrere ved skovpavillonens indgang, hvor der var solid pressedækning.

Politiets valg

- Sagen har været forelagt vores sekretariatsleder, som har pligt til at vurdere de mulige følger af en tilladelse til at afvikle en demonstration og i dette tilfælde har vi altså valgt at flytte HK Ungdom et stykke væk fra Dansk Folkepartis møde. Det er et valg, som vi har taget for at gøre vores til at forhindre ballade, forklarer Poul Jensen, vagthavende ved Assens Politi.

HK havde ikke haft tid til på forhånd at rejse til Fyn og tjekke det område, som politiet havde stillet til rådighed - og stor var overraskelsen, da man kom til Assens ved middagstid i går og opdagede, at demonstrationen var placeret på den modsatte side af Skovanlægget - uden for både syns- og hørevidde.

Den mobile scene blev opstillet på parkeringspladsen ved Kaals Mølledam, hvor arrangementet blev afviklet roligt og uden optræk til ballade - men også uden publikum.

- Vi har søgt om at få lov til at spille musik og dele foldere ud ved indgangen til Dansk Folkepartis grundlovsmøde i Assens og jeg må da indrømme, at jeg så gik ud fra, at vi ville blive anvist et område i nærheden af Skovpavillonen, forklarer Karin Dinsen, ungdomskonsulent i HK.

- Sagen undrer mig meget, men jeg har fået at vide, at det er væsentlige omstændigheder, der gør det umuligt for os at være til stede og det er jeg nødt til at tro på. Jeg nægter at tro, at der skulle være politiske årsager til, at vi ikke fik lov til at demonstrere ved indgangen, siger Karin Dinsen.

Dansk Folkepartis Ib Dalsfledt har i sin egenskab af at være formand for kommunens teknik- og miljøudvalg haft ansøgningen om demonstrationen til ekspedition i forvaltningen, men han afviser at have blandet sig i beslutningen om at flytte de unge demonstranter væk fra Dansk Folkepartis møde.

- Jeg er lige vendt hjem fra pinseferie, og jeg kender ikke til sagen, siger han.

Fattet partiformand

Grundlovstaleren - partiformand Pia Kjærsgaard - tog det selv ganske roligt, at der var anmeldt en mod-demonstration.

- Jeg har ikke hørt, at der skulle have været et ønske om at demonstrere, men hvis det blot drejer sig musik og uddeling af foldere, så lyder det da ganske fredeligt, sagde Pia Kjærsgaard, da hun ankom til skovpavillonen omgivet af et par bodyguards med diskret radioudstyr - og et pænt udbud af pressefotografer og filmende tv-kameraer.

Lige så fattet var partiformanden, da der over radioen lød en ny besked:

- Ja, hallo, Torsten, du får demonstranterne ind nu. Jeg gentager. Du får dem ind nu.

De omkring 30 unge demonstranter valgte at forlade parkeringspladsen ved Kaals Mølledam. I stedet gik de ind i skovpavillonen for at lytte til Pia Kjærsgaards grundlovstale - for bagefter at diskutere det politiske indhold indbyrdes uden for skovpavillonen - overvåget af en enkelt politipatrulje fra Assens Politi.

Lang næse til demonstranter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce