Landstræner gav lektion


Landstræner gav lektion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FØDSELSDAG: 10 år siden første kuld fjerbold-talenter kom til byen

ASSENS: Det er nu 10 år siden, at badmintontalenter begyndte at strømme til Assens for at kombinere uddannelse med interessen for badminton.

Det fejrer Danish Badminton College for tiden, og i går var landstræner Steen Schleicher Pedersen mødt frem i Assenshallen for at tage del i fejringen og for at give en eleverne en forsmag på, hvordan badmintontræning på absolut eliteniveau foregår.

- Det har været sjovt at opleve, hvordan han gennemfører en træning, siger en af DBC-eleverne, 16-årige Maria Staufeldt, da Fyens Stiftstidende taler med hende efter træningen.

Personlig udvikling

Maria Staufeldt er som de fleste af eleverne på badminton college rejst langt væk hjemmefra for at kunne udvikle badmintontalentet, samtidig med at hun tager en uddannelse. Hun kommer fra Hillerød på Sjælland.

Og det er meningen, at opholdet på DBC skal lære de unge badmintonspillere mere, end blot hvordan man svinger ketcheren. Ifølge badmintonskolens bagmand og tovholder, Carsten Hogrefe, skal eleverne også lære noget om sig selv.

- Ved at være væk hjemmefra modnes eleverne, og de lærer noget om sig selv. Det er også vigtigt, hvis du vil dyrke idræt på topplan, lyder hans forklaring.

Den betragtning er landstræneren enig i:

- Det her er et rigtigt godt tilbud til de unge, hvor de får maksimeret deres træning i en tidlig alder. Men det er også et sted, hvor de unge lærer alt det uden for banen. Det er lige så vigtigt, lyder hans vurdering.

Danish Badminton College har endnu ikke leveret en Camilla Martin eller en Peter Gade, men ifølge landstræneren kan det sagtens ske en dag.

- Der kommer næppe et flyvefærdigt supertalent ud herfra. Men forholdene er til stede, og den dag det rigtige talent dukker op på DBC, er det et optimalt sted at blive endnu bedre, når man er på det alderstrin, siger han med henvisning til, at eleverne kun er 16, når de går på badminton college.

Drømmen

Maria Staufeldt drømmer ligesom mange af de andre elever om et liv som professionel badmintonspiller.

- Jeg vil i hvert fald satse på badminton, siger hun.

Og måske får hun chancen, for ifølge hendes daglige træner er hun en af de elever, der har udviklet sit badmintonspil mest i dette års kuld.

Indtil videre kan eleverne drømme videre, når den første fjerbold bliver sendt afsted ved den næste All England-turnering. Badminton college drager for andet år i træk afsted som tilskuere til turneringen. Og hvem ved, måske en eller to af dem en dag vender tilbage for at kæmpe om trofæet.

Landstræner gav lektion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce