Landsbyambassadørerne får travlt: Kan måske besøge flere tilflyttere fremover

Kjeld Alsholm er formand for Aarup Lokalråd, der siden de blev stiftet i 2016 har arbejdet på en markedsføringsplan for Aarup. Arkivfoto: Martin Kloster

Landsbyambassadørerne får travlt: Kan måske besøge flere tilflyttere fremover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når landsbyambassadørerne i dag byder nye borgere velkommen, kan de kun besøge dem, der er kommet til som tilflyttere uden for kommunen, og ikke dem, der flytter internt. Det skal der måske laves om på nu.

Når landsbyambassadørerne i dag byder nye borgere velkommen, kan de kun besøge dem, der er kommet til som tilflyttere fra andre kommuner, og ikke dem, der flytter internt i kommunen.

For lokalrådene kan ikke få navnene på dem, der f.eks. er flyttet fra Haarby til Brylle. Men de får hver måned en liste med tilflytterne fra andre kommuner.

- Det kan vores system simpelthen ikke. Kommunens folkeregister trækker oplysninger om dem, der kommer ude fra. Men vil vi gerne have oplysninger om dem internt, så koster det omkring 5000 kroner pr. gang, vi gerne vil have sådan en liste af KMD (KommuneData red.), siger Steen Søgaard, udviklingskonsulent i Assens Kommune.

Det ærgrer lokalrådsformand i Aarup, Kjeld Alsholm.

- Vi når ikke alle dem, som kommer til vores by, og det er vi kede af, for vi vil gerne byde alle velkommen, siger han med henvisning til den velkomstpakke, landsbyambassadørerne har med.

Vi håber, vi får de oplysninger på et tidspunkt, så vi kan få en spørgeskemaundersøgelse, der er valid, for det er den jo ikke, når man kun rammer halvdelen af de folk, der flytter til.
Kjeld Alsholm, formand for Aarup Lokalråd

Ikke validt spørgeskema

Men det er også et problem, når de gerne vil blive klogere på, hvorfor folk flytter til. Lokalrådet i Aarup sender spørgeskemaer ud til tilflyttere, men svarerne er kun halvt valide.

- Vi håber, vi får de oplysninger på et tidspunkt, så vi kan få en undersøgelse, der er valid, for det er den jo ikke, når man kun rammer halvdelen af de folk, der flytter til, siger Kjeld Alsholm.

Steen Søgaard har en løsning klar.

- 2. maj holder vi et møde med landsbyambasardørerne, om de vil påtage sig den ekstra opgave. Hvis de synes, det er en god idé, prøver vi det af, måske med en liste en gang i kvartalet.

Landsbyambassadørerne får travlt: Kan måske besøge flere tilflyttere fremover

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce