Landmænd nok til energiplaner


Landmænd nok til energiplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal der regnes på biogasanlægget

ASSENS: 40 af 125 lokale landmænd er interesserede i at deltage i udviklingsrådets og Assens Fjernvarmes planer om at forsyne byen med vedvarende og CO2-neutral energi.

Den store mængde returnerede spørgeskemaer og den positive interesse er stor nok til, at arbejdsgruppen vil arbejde videre med planerne om at opføre et biogasanlæg et sted i nærheden af Assens.

Det planlagte anlæg skal lave naturgas af tørstoffet fra gyllen. Samtidig skal det flisbaserede kraftvarmeværk i Assens sikres en fortsat brændstofforsyning ved at områdets landmænd dyrker energipil på kontrakt.

Gyllefibre

Et af de store spørgsmål var landmændenes syn på at levere gyllefibre til anlægget. Det kræver et separeringsanlæg, der kan skille den fiberholdige del af gyllen fra. Men 35 procent af de spurgte vil godt levere gylle uden afregning. En del af dem måske fordi det kan gøre det lettere at få lov at holde flere dyr i fremtiden, når gyllen bliver et energiprodukt i stedet for et miljøproblem, overvejer Patriotisk Selskabs repræsentant i arbejdsgruppen Søren Schmidt-Thomsen.

Godt halvdelen af de landmænd, der svarede, er også indstillede på at dyrke energipil, hvis kontrakten matcher de priser, de kan få for andre afgrøder. Igen et resultat, der vækker tilfredshed hos projektmagerne.

Næste skridt bliver nu at få en foreløbig udmelding fra kommunen.

Samtidig skal der nogle tal på bordet, ligesom arbejdsgruppen nu vil mødes med nogle af de landmænd, der kan forventes at blive storleverandører til Assens energi og varmeforsyning.

Landmænd nok til energiplaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce