Lam kvinde kan ikke få et ordentligt bad

Gunhild Nielsen har haft en del blodpropper, der har medfødt en lammelse i hendes højre side. Det betyder, at hun får pleje af Assens Kommune til at komme i bad og foretaget rengøring. I hjemmets badeværelse er der dog en kant ind til brusekabinen, hvilket gør det besværligt for hjemmehjælperne at vaske hende ordentligt. Derfor er der blevet søgt om at få fjernet denne kant i flere år, men der er stadig ikke sket noget, selvom om hjemmeplejen har noteret til kommunen, at den bør fjernes.

Lam kvinde kan ikke få et ordentligt bad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gunhild har i flere år kæmpet for at få fjernet en kant ind til sin bruseniche.

”Gå glad i bad og syng jubiduæ”.

Sådan lyder en velkendt sang fra julekalenderen ”Pyrus - Alletiders Nisse”.

Men sådan har det ikke lydt i flere år fra 63-årige Gunhild Søndergaard Nielsen, der er lam i højre side.

I snart tre år har hun og mange forskellige hjemmeplejere forsøgt at gøre Assens Kommune opmærksom på, at den kant, der er ind til brusenichen i badeværelset, bør fjernes.

Den har nemlig skabt mange farlige fald for Gunhild og dårlige arbejdsstillinger for personalet. Men det har også givet Gunhilds 78-årige ægtefælle, Arne, store smerter fra blandt andet en iskiasnerve, som satte sig klemme, fordi han adskillige gange har været nødt til at hjælpe med at få Gunhild ud af badet efter fald.

- Det er ikke særlig sjovt at være i den situation, som jeg sidder i, fordi jeg virkelig føler, at jeg er en belastning for alle, og jeg har ikke lyst til at være besvær til for nogen, siger Gunhild, der nu har fået nok af Assens Kommune, fordi den endnu ikke har fundet en holdbar løsning.

Gunhilds journal, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, viser da også, at siden 2013 har adskillige personer fra plejepersonalet gjort opmærksom på, at der er store vanskeligheder i forbindelse med netop badet.

Det noterer den ene plejer efter den anden, gang på gang, på trods af, at Gunhild køber en skridsikker måtte, og kommunen får indkøbt en badestol for at undgå faldsituationerne.

Men lige lidt hjælper det ifølge de mange skrivelser fra plejerne, der senere også gør opmærksom på, at der bør findes en helt anden løsning, hvis kanten ikke fjernes.

Men kommunen har indtil videre givet afslag på, at det overhovedet kan lade sig gøre at fjerne den.

Læs Fyens Stiftstidende tirsdag - eller Mitfyn.dk - for at se kommunens svar på, hvorfor kanten endnu ikke er blevet fjernet, og se samtidig den lange tidslinje over hele Gunhilds forløb.

Fakta
- Det er ikke særlig sjovt at være i den situation, som jeg sidder i, fordi jeg virkelig føler, at jeg er en belastning for alle, og jeg har ikke lyst til at være besvær til for nogen.

Lam kvinde kan ikke få et ordentligt bad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce