Kyst- og lystfiskercenter. Hvad med navnet?

Agernæs Havn, hvor det kommende lystfiskercenter er i spil til at blive placeret. Arkivfoto: Kim Rune

Kyst- og lystfiskercenter. Hvad med navnet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tanker efter informationsmødet på Gl. Avernæs.

Mødet startede med, at vores gode bogmester gav hånd til alle fremmødte. Der kom mange gode indfald fra borgerne og kun svævende svar fra kommunen. Fagudvalgene peger begge på Agernæs Havn, som den endelige placering. Men som startbillede på mødet havde man valgt at vise arealet mellem Gl. Avernæs og Agernæsgård. En tilfældighed?

Der var tvivl og forvirring omkring navnet på det Nationale Center for Kyst- og Lystfiskerturisme! Vi har prøvet at finde utraditionelle ideer til navn og byggeri!

Navn på centret kunne være: Angel (på tysk Angeln - at fiske) (på engelsk Angling betyder krog/vinkel eller at fiske). Vi mener at det internationale skal ind, så turister kan forholde sig til navnet.

Samtidig har vi en ide om et flydende oplevelsescenter: En eller flere "husbåde" med glasbunde kunne kombineres eller skilles i temaer med landgangsbroer fra havnen på Avernæs. Et traditionelt byggeri vil kræve pilotering eller voldsom fundering i vådområdet, og dermed gribe ind og dominere den omgivne, unikke natur! Dette vil også rumme muligheden for evt. at flytte centeret til andre lokationer (eks.: Sønderborg kommune ).

Vi håber at, det hele bliver mere konkret og at borgerne bliver mere informerede og involverede, og at fiskene vender tilbage til Lillebælt!

Det er en fin gave Assens får; men det kan blive en tung byrde at drive og vedligeholde. Så må vi se om kasserne kan holdes adskilte eller båden kæntrer. (forkortet af redaktionen)

Kyst- og lystfiskercenter. Hvad med navnet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce