Kvalitet og klassiske møbler midt på hovedgaden

Haarby Boligmontering er en forretning, der måske ikke syner af meget, men indendøre bugner det af designmøbler.Foto: Michael Nørgaard

Kvalitet og klassiske møbler midt på hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ivan Andersen overtog for tre år siden den kendte møbelforretning i Haarby.

Haarby: Møbelforretningen Haarby Boligmontering har to markante kendetegn. Det ene kan ses fra hovedgaden Algade, hvor der hænger en stol på gavlen af forretningen. Det andet kendetegn bliver man først for alvor klar over, når man som kunde træder ind gennem døren.

For Haarby Boligmontering udmærker sig nemlig ved at føre et stort udvalg i kvalitetsmøbler i dansk og skandinavisk design.

Haarby Boligmontering er grundlagt i 1978 af Poul Bruun Hansen, der sammen med sin kone Susan løftede forretningen op til at være en af de mest ansete møbelforretninger på Fyn. 49-årige Ivan Andersen begyndte at arbejde som chauffør, servicemedarbejder og alt-muligt-mand i firmaet i 2007, og for fire år siden købte han forretningen. Ivan Andersen har lagt vægt på at fortsætte det koncept og den stil, som Poul og Susan Bruun Hansen havde succes med i mange år. - Jeg har ført den klassiske stil videre, men også investeret en hel del i at forny møbeltraditionen i de forskellige genrer. De kunder, der handler i Haarby Boligmontering, skal være interesseret i den gode kvalitet, siger Ivan Andersen og peger over på en Trinidadstol. Han nævner navne som Børge Mogensen, Finn Juhl, Finn Wegner og Nana Ditzel som eksponenter for den gode, klassiske danske møbeltradition. - Jeg lægger stor vægt på at sælge danskdesignede møbler frem for møbler, der ankommer i en container fra Kina. Vi er dygtige til at producere møbler i Danmark, og jeg vil tro, at 90 procent af de møbler, vi forhandler i forretningen, er fra Danmark. Det er i mine øjne vigtigt at belønne de danske møbelproducenter ved at sælge deres varer, siger Ivan Andersen.

- Jeg lægger stor vægt på at sælge danskdesignede møbler frem for møbler, der ankommer i en container fra Kina.
Ivan Andersen, Haarby Boligmontering
Haarby Boligmontering
Haarby Boligmontering har adresse i Algade 23 i Haarby.I 1959 købte C. Bruun Hansen, Assens, det tidligere Haarby Forsamlingshus.

I 1978 overtog sønnen Poul Bruun Hansen ejendommen efter sin far og åbnede møbelforretningen Haarby Boligmontering.

Han udvidede siden møbelforretning, da han købte naboejendommen, hvor der var slagterforretning.

Ivan Andersen blev ansat i møbelforretningen for 11 år siden. Han overtog forretningen for tre år siden. (SP)

Et livsværk

Han er oprindeligt uddannet revisor i Bogense og arbejdede i en del år på Superfos i Haarby, indtil virksomheden lukkede. Da første tidligere indehaver Poul Bruun Hansen døde for en halv snes år siden og siden hustruen Susan Bruun Hansen i 2015, lå det i kortene, at Ivan Andersen overtog driften af Haarby Boligmontering. - Det er et livsværk, jeg fører videre, siger Ivan Andersen og mider om, at Haarby Boligmontering i dag sammen med Sambo Møbler i Skallebølle er Assens Kommunes eneste møbelforretning.

Kvalitet og klassiske møbler midt på hovedgaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce