Kupeen lukker - Paletten udvider med aftentilbud


Kupeen lukker - Paletten udvider med aftentilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INDSKRÆNKNING: Den socialpsykiatriske indsats styrket det seneste årti

HØJFYN: Palettens satellitafdeling Kupeen, der har til huse i Aarup, lukker, når den sidste gæst har sagt farvel på onsdag, for som en anden fugl Fønix at genopstå som et aftentilbud på Paletten i Tommerup. Og tilbuddet om en at snakke med og et måltid mad eller en kop kaffe bliver der ikke rørt ved.

På embedsmandsdansk har Kupeen været "et værested uden visitation".

- Det er målrettet sindslidende og deres pårørende, men man kan komme uden at forklare sig, og uden at blive påduttet noget, fortæller Elisabeth Spangsbøg, der er leder af socialpsykiatrien i Tommerup Kommune.

Kupeen så dagens lys marts 1999 og fik adresse i Aarup - tæt ved jernbanen, deraf navnet - fordi Aarup, dengang som nu samarbejder med Tommerup og i øvrigt også Vissenbjerg omkring dele af det socialpsykiatriske felt.

Mellem tre og 12 personer har åbnet døren til kupeen onsdag aften, men på det seneste har besøgstallet været dalende, og derfor lukker stedet.

Kupeen har gjort gavn i de fem år, den har eksisteret - for den har været en indgang for en del psykisk syge og deres pårørende til at få kontakt til Paletten og dermed råd og støtte, fortæller Elisabet Spangsbøg.

Det nye aftentilbud skal skræddersys brugernes ønsker og vil kunne omfatte biograf-ture, koncertbesøg eller at lave noget sammen, f.eks. ting til jul.

- Det er efter ønske fra de øvrige brugere, at vi opretter et aftentilbud på Paletten hver onsdag fra kl. 16 til 21. Den første gang bliver onsdag den 1. december, fortæller Elisabeth Spangsbøg, der i 1993 var med til at starte Paletten, dengang med to ansatte.

Paletten blev stedet, hvor sindslidende og deres pårørende kunne komme i dagtimerne, hvis de ville gøre noget ved deres ensomhed, være sammen med andre i samme situation om en hobby og få råd og støtte til at klare kontakten med kommunen eller udlejeren eller datterens skole.

Siden dengang er den socialpsykiatriske indsats blevet udvidet med weekendtelefon, støtte-kontaktordning og Nyholmgårdboligerne i Tommerup. I dag er syv personer ansat inden for det socialpsykiatriske felt. Og det er der to grunde til ifølge Elisabeth Spangsbøg.

En bør-lov fra 1996 blev i 1998 til en skal-lov, men der har absolut også været politisk vilje til at gøre en indsats.

- Behovet er stort, men heldigvis er indsatsen overfor de svageste psykisk syge blevet styrket. Støtte-kontaktordningen er blevet udvidet med otte personaletimer fra 22 til 30, fortæller Elisabeth Spangsbøg.

Kupeen lukker - Paletten udvider med aftentilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce