Kulturhus på sund skrump


Kulturhus på sund skrump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tobaksgaarden med mindre ambitioner

En slankekur lurer for Tobaksgaarden i Assens i 2009.

I en orientering, som kulturhuset netop har sendt til kommunens kultur- og fritidsudvalg, har husets bestyrelse således lagt op til færre koncerter, en indskrænkning af åbningstiderne, mindre rengøring samt mere arbejde fra de frivillige.

Tobaksgaardens formand, Ib Poulsen, erkender, at der er tale om en slankekur.

- Men det er en sund af slagsen og ikke sådan én, hvor man skal tabe det hele på tre måneder, siger Ib Poulsen, som påpeger, at kulturhuset i de første tre leveår kom ud mindre underskud, mens det her i år fire forventes at blive til et overskud på lige over 100.000 kroner.

Dyr digitalisering

Det er ikke skidt - men heller ikke godt nok.

- Vi skulle gerne sikre, at der også er en Tobaksgaarden om 10 år. Derfor er vi nødt til at sikre, at vi har råd til løbende udskiftninger af blandt andet det tekniske udstyr, siger Ib Poulsen, som forventer en ganske stor regning fra husets mørke rum i nær fremtid.

I løbet af de næste tre til fem år vil det formentlig være slut med filmruller i de danske biografer. For alt går mod digitalisering, og dermed venter en udskrivning på omkring en halv million kroner.

Og selv om både Kulturministeriet og Filminstituttet formentlig spæder til, så bliver Tobaksgaarden helt sikkert ikke holdt skadesfri, vurderer Ib Poulsen.

Så antallet koncerter skal reduceres fra 60-70 til 50-60 om året, og dér er virkelig penge at hente.

- Vi har lagt mærke til, at flere koncerter ikke giver flere tilskuere samlet set. Derfor er de ekstra koncerter reelt bare en ekstra udgift, siger Ib Poulsen, som også har vurderet, at Tobaksgaarden kan klare sig med mindre rengøring end i dag.

- Vi har også lagt op til at lukke huset lidt tidligere, og endelig ser vi gerne, at flere opgaver bliver lagt i hænderne på frivillige, siger Ib Poulsen, som allerede nu mener at mærke en vis velvilje fra husets ubetalte ildsjæle.

Orienteringen vil blive lagt på bordet i kultur- og fritidsudvalget på onsdag, og ændringerne vil blive indarbejdet, når der skal lægges budget for Tobaksgaarden til oktober, oplyser Ib Poulsen.

Kulturhus på sund skrump

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce