Kultur- og Fritidsudvalget har puttet et ønske om, at der skal bruges et fast beløb på kunst ved kommunalt byggeri, i tasken til budgetforhandlingerne i det nye byråd.

De gør det i Faaborg-Midtfyn og i Odense, Middelfart, Svendborg og på Nordfyn.

De afsætter mellem 0,5-1 procent af byggeomkostningerne ved kommunalt byggeri til kunst.

Og nu skal Assens Kommune også i gang med at anvende en fast procentsats på kunst i kommunale bygninger. I hvert fald hvis det står til det siddende Kultur- og Fritidsudvalg.

På udvalgets møde 5. oktober var drøftelsen af procentreglen taget frem. Det er Assens Kunstråd, der har opfordret udvalget til at se på muligheden for at indføre en procentregel, som i de andre fynske kommuner.

Procentregler i de fynske kommuner

Faaborg-Midtfyn: 1 procent ved salg af jord Middelfart: 0,5 procent

Nordfyn: 0,5 procent

Odense: 1 procent

Svendborg: 0,5 procent (arbejder på en stigning til 1 procent)

- Vi vil gerne sætte 0,5-1 procent af til kunst. Der var i hvert fald ingen i udvalget, der stemte imod, og jeg synes, idéen er god nok. Der er flere kommuner, som gør det, så det vil da være oplagt, siger Ena Nørgaard (K), formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

- Jeg tror, kunst er rigtig vigtigt for vores samfund. Det er vigtigt for vores eksistens, det er et dannelsesgrundlag.

Men det er ikke et ultimativt krav, som udvalget tager med til de næste budgetforhandlinger.

- Det er ikke et krav, men et ønske vi fremlægger. Det er en beslutning for det nye byråd i forhold til budgettet næste år. Når vi skal til budgetforhandlinger og lægge nye budgetter næste år, så vil vi have den med, siger Ena Nørgaard.

Forslaget vil blive bragt op i forbindelse med budgetforhandlingerne næste år.

  • fyens.dk