Krabbemylder generer hobbyfiskere


Krabbemylder generer hobbyfiskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: I mands minde har der aldrig været så mange krabber på havbunden ud for Assens Havn som i år.

Det fortæller Egon Johansen, 63-årig efterlønner og mangeårigt medlem af Assens Amatørfiskere.

Som bevis præsenterede han i går en stor plasticbalje topfyldt med levende krabber for et undrende publikum på stranden ved Næs.

Det skete i forbindelse med turistkontorets tilbud til børn og unge om at lege strandbiolog for en dag.

- Normalt kigger vi kun tanglopper, tang, søstjerner, muslinger, og hvad vi ellers finder i strandkanten, fortæller Henriette Madsen. Hun er hobbybiolog og står på andet år for arrangementet, der samler masser af deltagere hver tirsdag og torsdag kl. 13-15 i sommerferien.

I går havde hun allieret sig med et par mand fra den lokale amatørfisker-forening, som har ruser og net stående tæt på stranden og havnemolen.

Egon Johansen landede over middag sammen med næstformand Evald Jørgensen en masse spændende fisk, som i baljer på strandkanten blev præsenteret for børn, forældre og bedsteforældre.

Der var bl.a. ålekvabber, ål, skrubber, småtorsk, en enkelt ulk og først og fremmest krabber. De spiselige fisk blev flået på stedet og resten inklusive krabberne sat ud igen efter demonstrationen.

Børnene var ikke blege for at tage en levende fisk i hænderne. Især gik seks-årige Mia Bistrup fra Måløv til den, og det selv om den første fisk smuttede ud af hænderne på hende. Det var en glat ål, som lynhurtigt snoede sig ud i vandet og forsvandt.

Krabbesuppe

- Hvem vil have til en gang krabbesuppe, lokkede Egon Johansen, da han kom sejlende med den store balje med over 1000 stykker. Selv om han kunne forsikre, at det var en gammel specialitet på egnen, lod ingen sig dog lokke.

- De mange krabber er et stort problem for os. Vi må her om sommeren sætte rødspættegarn kokken otte og så røgte dem allerede ved middagstid. Ellers når krabberne at æde de fladfisk, der sidder fast i nettene. De kan ribbe en middelstor rødspætte indtil benene.

- Jeg ved ikke hvorfor, der er så mange krabber.Men jeg har en teori om, at der er for få torsk til at tage ynglen, siger Egon Johansen. Mens der er godt med fladfisk, er Lillebælt på disse kanter næsten tømt for store torsk. Jeg har kun fanget tre af slagsen i år.

Krabbemylder generer hobbyfiskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce