Korsvang vil ikke kaldes en ghetto


Korsvang vil ikke kaldes en ghetto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ASSENS: Byråds- og venstrepolitikeren Kamma Hansens udtalelser om tendenser til ghettodannelse i Assens Boligforenings boliger på Korsvang i sidste måned, har fået en gruppe beboere til at reagere.

Dels med et læserbrev, som kan læses et andet sted på siden, dels ved at lade en del af beboerne udfylde et spørgeskema.

Her beskriver et par af lejerne eksempelvis Korsvang som: "behagelige, fredelige, uden trafik og alligevel ikke dødt, ideelt for børn".

Af alle otte besvarelser forlyder det, at man enten slet ikke kender til kriminalitet i området, eller at det ikke er værre end i resten af Assens, og at det er noget man mærker mindre til nu end tidligere. Og en ghetto er det i hvert fald ikke. Det er en nedladende betegnelse udtalt af en bedrevidende person udefra, som det hedder i konklusionen.

Specielt videnskabelig kan man dårligt kalde en undersøgelse, hvor afdelingsbestyrelsen har spurgt otte udvalgte beboere. Men det skyldes, at bestyrelsen dels ville tale med nogle af de lejere, der har boet der længe, både ældre og yngre, og at halvdelen af de spurgte er afghanske flygtninge, og blandt de ikkedanske beboere, der har boet der længst, forklarer Trine Petersen fra afdelingsbestyrelsen.

Kamma Hansen forsikrer, at hun ikke har haft intensioner om at træde på nogens følelser, og at hun godt kan forstå, at mennesker foretrækker at bo bynært og tæt på aktiviteter for deres børn. Hun har aldrig besøgt Korsvang, men alene henholdt sig til statistikker. Men som det også er blevet nedfældet i Assens Kommunes integrationspolitik, synes hun ikke, det er et gode, hvis alt for mange med behov for integration klumper sig sammen i nogle ganske få kvarterer i byen.

Politiassistent Jan Anker Ankersen var gæstetaler, da Afdelingsbestyrelsen på Korsvang holdt fællesmøde for beboerne for en måneds tid siden.

- Den nye bestyrelse havde erfaret, at der blev stjålet lidt vel mange cykler i området. Der var også noget med, at nogle børn legede med splatterpistoler, forklarer han.

Fremmødet var stort. Rigtig mange børn og unge deltog, stillede spørgsmål og lavede en aftale med politimanden om, at "skrællede cykler" og lignende skal meldes til Afdelingsbestyrelsen, der vil give beskeden videre til politiet.

Jan Anker Ankersen har ingen statistikker om, hvorvidt kriminaliteten er højere eller lavere ved Korsvang end i resten af byen.

- Men det positive er, at her prøver man at gøre noget ved det, siger han.

Korsvang vil ikke kaldes en ghetto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce